Gündem Hava durumu | 10 Ocak İstanbul'da hava nasıl?

Hava durumu | 10 Ocak İstanbul'da hava nasıl?

09.01.2019 - 22:55 | Son Güncellenme:

Meteoroloji 10 Ocak Perşembe günü için İstanbul hava durumu tahmininde bulundu. Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılan İstanbul'da soğuk havaya karşı önlemler alındı. İşte Meteoroloji tarafından bugün yapılan hava tahmini detayları...

Hava durumu | 10 Ocak İstanbulda hava nasıl

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü megakent İstanbul'un 10 Ocak hava durumunu açıkladı. Peki birkaç gündür etkili olan kar yağışı bugün de etkisini sürdürecek mi? İşte 10 Ocak 2019 İstanbul hava durumu...

10 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi ) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.