Gündem Hava durumu nasıl olacak? Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)

Hava durumu nasıl olacak? Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)

05.04.2019 - 12:22 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından beş günlük hava durumu tahmini yayınlandı. Vatandaşlar arasında merak konusu olan hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illerin hava durumu bilgileri...

Hava durumu nasıl olacak Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)


Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak? merakla araştırılan hava durumu tahminleri için arayış hız kesmiyor. Havaların ısınmasını bekleyen vatandaşlar, havanın nasıl olacağını Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden sorguluyor. İşte il il son dakika hava durumu tahminleri...

Haberin Devamı

ANKARA HAVA DURUMU

5 Nisan 2019 Cuma günü, Çok Bulutlu 16,5 °C

Hava durumu nasıl olacak Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)

İSTANBUL HAVA DURUMU

5 Nisan 2019 Cuma günü, Açık 13,5 °C

Hava durumu nasıl olacak Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)

İZMİR HAVA DURUMU

5 Nisan 2019 Cuma günü, Parçalı Bulutlu 18,1 °C

Hava durumu nasıl olacak Beş günlük hava durumu (Ankara, İstanbul, İzmir)

Doğu'da karla karışık yağmur bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 3 ilde karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.
Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve Ardahan çevresinde yağışların karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 5, Iğdır'da 3, Erzincan'da 1, Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 2, Erzurum ve Ardahan'da 1 derece kaydedildi.

Haberin Devamı

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 18, Tunceli ve Erzincan'da 12, Erzurum'da 10, Ardahan ve Kars'ta 9, Ağrı'da 8 derece olması bekleniyor.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erzincan Ergan'da 195, Erzurum Palandöken'de 139, Erzurum Konaklı'da 112, Kars Sarıkamış'ta 101 ve Ardahan Yalnızçam'da ise 4 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede buzlanma beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara ve bölge genelinde eğimli alanlardaki çığ tehlikesine karşı tedbirli davranılması konusunda uyarıda bulundu.