Gündem Hava korsanı yakalandı!

Hava korsanı yakalandı!

29.03.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçıran ve Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indiren hava korsanının yakalandığı bildirildi.Güney Kıbrıslı yetkililer Mısır uçağını kaçıran korsanın üzerinde patlayıcı bulunmadığını sahte intihar kemeri taktığını açıkladı. Uçağı kaçıranın Mısırlı'nın isminin Rum Dışişlerinden yapılan açıklamaya göre İbrahim Samaha değil Seyfeddin Mustafa olduğu öğrenildi. Burada uçaktan 5 kişinin daha indiği belirtildi. Mısır Başbakanlık Basın Ofisi, uçağı kaçıran kişinin kimliğinin Atlanta Üniversitesi öğretim üyesi veteriner İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberlerin yalanlanmasının ardından, Samaha'dan özür diledi. ON-TV'de yer alan habere göre, açıklamada "Sayın İbrahim Samaha'dan, adının yanlışlıkla uçakta yaşanan olayla bağlantılandırılması nedeniyle özür dileriz" denildi. Öte yandan uçağı kaçıran Seyfeddin Mustafa'nın kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı belirtildi.

Hava korsanı yakalandı

Rum yönetimi yetkilileri, İskenderiye'den Kahire'ye giderken kaçırılan ve Larnaka Havaalanı'na indirilen uçaktaki son yolcuların da serbest kaldığını açıkladı.

Yerel televizyon kanalları, yaklaşık 5 saattir apronda bekleyen uçaktaki son 6 yolcunun merdivenlerden koşarak indiğini, birinin de kokpit penceresinden atladığını gösterdi.

Haberin Devamı

Mısır Havayolları'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da hava korsanının tutuklandığı belirtildi.

Bu arada hava korsanının adının Seyfeddin Mustafa olduğu belirlendi. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, uçağı kaçıranın İbrahim Semaha olduğunu açıklamıştı.

Mısır Havayolları'na ait uçak, İskenderiye'den kalktıktan kısa bir süre sonra 81 yolcusuyla kaçırılmış ve Larnaka Havaalanı'na indirilmişti. Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıklamıştı.

Hava korsanı yakalandı

ÜZERİNDEN PATLAYICI ÇIKMADI

Güney Kıbrıslı yetkililer Mısır uçağını kaçıran korsanın üzerinde patlayıcı bulunmadığını açıkladı.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides, Mısır uçağını kaçıran Mısırlı Şerif El Din Mustafa'nın gözaltına alındığını ve eylemin "ölü ya da yaralı olmadan, kimse zarar görmeden" sonlandırıldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı'na indirildi.

Lefkoşa'da bir basın toplantısında konuşan Kıbrıslı yetkililer, gözaltındaki korsanın akıl sağlığından şüphe duyduklarını ve tutarsız davranışlar sergilediğini belirtti.

'UÇAĞI İBRAHİM SAMAHA DEĞİL, SEYFEDDİN MUSTAFA KAÇIRDI'

BBC Arapça servisi, daha önce uçak korsanının adının İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Samaha'nın uçaktaki yolculardan biri olduğunu ve uçaktan indiğini belirten BBC, korsanın adının Seyfeddin Mustafa olduğunu belirtti.

göre de uçağı kaçıran kişinin terörist değil sadece eski eşi ile bağlantı kurmaya çalışan bir şahıs olduğu belirtiliyor.

Hava korsanının Alexandiria (İskenderiye) Üniversitesi'nde Veterinerlik fakültesinde profesör olduğu iddia edildi.

Mısırlı hava korsanının eşinin Kıbrıs Rum kesiminde Larnaca'da yaşayan Marina Paraschos olduğu belirtiliyor. Parascos havalimanına getirildi.

Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.

KOKPİT CAMINDAN BÖYLE KAÇTILAR

Bu terör eylemi değil

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıkladı.

Hava korsanı yakalandı

Haberin Devamı

''Terörist değil, gerizekalı''

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle" açıklamasını yaptı.

Mısır Havayolları'ndan açıklama

Mısır Havayolları, kaçırılan uçaktaki 4 yabancı yolcu ve mürettebat hariç herkesin serbest bırakıldığını açıkladı.

Mısır Havayolları’na ait bir uçak, İskenderiye’den Kahire’ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı’na indirildi.

Mısır Havayolları’nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında en az bir silahlı kişinin bulunduğu belirtildi.

Larnaka Havalimanı’ndan bir görevli, Mısır uçağını kaçıranların serbest bıraktıkları kadın ve çocukların uçaktan ayrılmakta olduklarını söyledi.

Mısır Havayolları’na ait bir uçak, İskenderiye’den Kahire’ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı’na indirildi.

Haberin Devamı

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, yedi mürettebat ve beş yolcu dışında herkesin serbest kaldığı ve uçaktan ayrıldığını açıkladı.

ANASTASİADS TERÖRİZMLE BAĞLANTILI DEĞİL

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, uçak kaçırma olayının "terörizmle bir bağlantısı olmadığını" söyledi.

Hava korsanı, uçağı üzerinde "bombalı yelek" bulunduğunu söyleyerek kaçırdı. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı Sözcüsü Ihab Raslan, Mısır hava limanlarında son zamanda güvenlik önlemlerinin artırılmış olmasından dolayı, hava korsanının üzerinde patlayıcı yelek olduğundan kuşku duyduklarını söyledi.

Larnaka Havalimanı’na yönelik tüm uçuşlar, yine Güney Kıbrıs’ta bulunan Paphos Havalimanı’na yönlendiriliyor.

'UÇAĞI İBRAHİM SAMAHA DEĞİL, SEYFEDDİN MUSTAFA KAÇIRDI'

BBC Arapça servisi, daha önce uçak korsanının adının İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Samaha'nın uçaktaki yolculardan biri olduğunu ve uçaktan indiğini belirten BBC, korsanın adının Seyfeddin Mustafa olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

MISIR: İBRAHİM SAMAHA'DAN ÖZÜR DİLERİZ

Mısır Başbakanlık Basın Ofisi, uçağı kaçıran kişinin kimliğinin Atlanta Üniversitesi öğretim üyesi veteriner İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberlerin yalanlanmasının ardından, Samaha'dan özür diledi.

ON-TV'de yer alan habere göre, açıklamada "Sayın İbrahim Samaha'dan, adının yanlışlıkla uçakta yaşanan olayla bağlantılandırılması nedeniyle özür dileriz" denildi.
Haberde, Mısır muhalefetinden olduğu belirtilen uçak korsanının, AB yetkilileri ile görüşmek istediği de kaydedildi.

KIBRIS: MS181 SEFER SAYILI UÇAĞI KAÇIRAN KİŞİ SEYFEDDİN MUSTAFA

RİK'te yer alan habere göre uçak korsanı, Mısır'da tutuklu bulunan bazı kadın mahkumların serbest bırakılmasını talep etti.

'YANLIŞ' UÇAK KORSANININ ESKİ EŞİ İDDİALARI YALANLADI

Uçak korsanının kimliğinin yanlışlıkla İbrahim Samaha olarak açıklanması daha da büyük bir karışıklık yarattı.

Basında uçak korsanının eski eşi olarak yer alan kadın, Mısır ON-TV’ye yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Medyada yer alan fotoğraflardaki kişinin eski eşi olmadığını söyleyen kadın, eski eşinin hiçbir zaman Kıbrıs’a gelmediğini de belirtti.

Mısır Havayolları sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, pilot ve yardımcı pilot ile üç kabin memurunun halen uçakta olduğunu duyurdu.

Cyprus Mail, uçak korsanı olduğu belirlenen Seyfeddin Mustafa'nın 1994'ten beri Kıbrıs'ta yaşadığını aktardı.

Ayrıca havaalanındaki Cyprus Mail muhabiri Evie Andreou, güvenlik güçlerinin gazetecileri bölgeden uzaklaştırmaya başladığını kaydetti.

'UÇAK KORSANI TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTİYOR' İDDİASI

Sky News Arabia'nın Mısır Havayolları'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, korsan uçağa yakıt ikmali yapılarak Türkiye'ye gitmeyi talep etti.

Reuters'a bilgi veren Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, uçak korsanın terör bağlantılı olmadığını ancak 'tutarsız' göründüğünü söyledi. Yetkililer, uçak korsanının amacının halen belirsiz olduğunu da ekledi.

The Guardian muhabiri Helena Smith, Kıbrıs basınının, uçak korsanının Mısır ordusunun eski bir mensubu olduğu yönünde haberler yaptığını aktardı.