Gündem ‘Havana’lı müdür Taksim’den çıktı!

‘Havana’lı müdür Taksim’den çıktı!

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalıştığı bankadan 3 milyon TL ve 1.5 milyon euro çekip kaybolan ve facebook hesabına “Artık Havanalıyım” yazan şube müdürü Karımış, Taksim’de yakalandı...

‘Havana’lı müdür Taksim’den çıktı

KKTC’ye götürmek üzere İstanbul’dan çektiği 3 milyon TL ve 1.5 milyon Euro ile kayıplara karışan Garanti Bankası Lefkoşa Şube Müdürü Mahmut Karımış (44), İstanbul’da bir otelde yakalandı. Evli ve iki çocuk babası Mahmut Karımış’ın kendisini yakalayan polislere “Ben niye böyle bir şey yaptım, anlamadım” dedi.
İddiaya göre bir yıl önce Ankara’dan Lefkoşa’ya atanan Karımış, 24 Temmuz günü bankanın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki şubesinden 3 milyon TL ve 1,5 milyon Euro çekti. Ancak, Karımış, Lefkoşa’ya geri dönmedi. Facebook sayfasına “Ben artık Havanalı’yım” notu düştüğü ileri sürülen Karımış’ın ortadan kaybolması üzerine banka yetkilileri polise başvurdu.

GPS Taksim’i gösterdi
Polis, havalimanının güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülere göre Karımış’ın bir oto kiralama şirketinden içeriye girdiği belirlendi. Şirkete giden polisler, Karımış’ın C.D. adına kiralanan bir otomobille havalimanından ayrıldığını ortaya çıkardı. Kiralık otomobilin GPS kayıtlarından Taksim civarında bulunduğu anlaşıldı. Polis, Taksim ve çevresindeki otellerde Karımış ve C.D., adına kayıt yapılıp yapılmadığını araştırdı. Bir otelde C.D. adına kayıt olduğu belirlendi. Önceki akşam mahkemeden aldıkları arama kararı ile otele giden polisler, C.D. adına tutulmuş odada Karımış’ı gözaltına aldı. Paranın bir kısmı Karımış’nın üzerinde bulundu. Karımış, paranın diğer kısmını üniversiteden arkadaşı E.B.’nin evine sakladığını söyledi. Para, E.B.’nin evinde ele geçirildi. Polis, sorguladığı C.D. ile E.B.’nin olaya karışmadığını belirtti. Garanti Bankası, Karımış’ın, emniyet güçlerinin hızlı ve başarılı operasyonları sayesinde gözaltına alındığını, olay kapsamında bankanın herhangi bir kayba uğramadığını bildirdi.

Haberin Devamı

‘Havana’lı müdür Taksim’den çıktı


‘Terfi alamayınca yaptı’
Olay üzerine Garanti Bankası Bölge Müdürü Lütfi Hacıoğlu başkanlığındaki heyet KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Görüşmede yetkililerin bavulla para taşımanın münferit bir olay olduğunu savunduğu ve “Mahmut Bey terfi alamadı. Bizler intikam duygusunda hareket ettiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.Milliyet’e konuşan Maliye Bakanı Ersin Tatar para transferlerinin Merkez Bankası üzerinden yapılması gerektiğini anlattı.Tatar, şöyle devam etti: “Yetkililer geldi, izahat verdi. ‘Bu para off shore değil, banka müdürünün kendi münferit hareketi’ dedi. Ben de ‘bundan sonra asla böyle bir şeyin olmamasını istedim.”
SEFA KARAHASAN Lefkoşa

‘Havana’lı müdür Taksim’den çıktı

Karımış facebook hesabına ‘Havanalı oldum’ yazmıştı.