Gündem Hayatımdan endişe ediyorum

Hayatımdan endişe ediyorum

01.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mısır Havayolları’nın İskenderiye-Kahire seferinin yapan uçağı kaçıran ve Güney Kıbrıs’ın Larnaka Havalimanı’na inişe zorlayan hava korsanı Saif El Din Mustafa-Eman’ın eski eşi Marina Parashu, hayatından endişe ettiğini açıkladı.

Hayatımdan  endişe ediyorum

Eski eşinin çok tehlikeli insanlarla bağlantısının bulunduğunu söyleyen Parashu, “Mustafa her şeyi yapabilecek kapasitede. Teslim olması için yapılan ikna çalışmalarına katılmadım, onunla konuşmak da istemiyorum” diye konuştu.
Üç kez sınır dışı
Hava korsanının Güney Kıbrıs’tan, karısını taciz ettiği gerekçesiyle üç kez sınır dışı edildiği ve her seferinde sahte pasaportlarla Kıbrıs’a döndüğü belirlendi. Rum medyasına konuşan Parashu, Mustafa’dan dört çocuğu bulunduğunu ve bunlardan birini trafik kazasında kaybettiğini belirtti. Kocasının cenaze törenine bile katılmadığını ifade eden Parashu, çocuklarını babasız büyüttüğünü, daha sonra ise Hıristiyan olan bir Suriyeliyle evlendiğini söyledi.
Suriyeli eşinden de bir çocuğu olduğunu kaydeden Rum kadın, “Bundan böyle hayatına saygı duyulmasını ve herkesin kendisini rahat bırakmasını” istedi. Hava korsanının ‘kendisini ve çocuklarını döven bir uyuşturucu bağımlısı’ olduğunu ifade eden kadın, Mustafa’nın İsrailli üç askeri öldürdüğü için övünen ‘fanatik bir Filistin Kurtuluş Örgütü üyesi’ olduğunu da belirtti.
Bu arada Mustafa’nın Mısır’a iade edilmesi ile ilgili tartışmalar olduğu bildirildi. Mustafa’nın Mısır’a iade edilmesi durumunda idam ile yargılanabileceği kaydedildi. Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, hava korsanın iadesi konusunda kendilerine bir talebin gelmediğini belirtti. Hava korsanın üzerinde bulunan kemerde ise, “içerisinde bilinmeyen bir sıvının olduğu şişelerin çıktığı” açıklandı.