Gündem Hayatını kaybeden moda tasarımcısı Bahar Korçan’a veda! ‘Cesaret verdi, fark yarattı’

Hayatını kaybeden moda tasarımcısı Bahar Korçan’a veda! ‘Cesaret verdi, fark yarattı’

12.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sezen Aksu’dan Tarkan’a birçok ünlü ismin sahne kıyafetlerine imza atan modacı Bahar Korçan, 57 yaşında hayatını kaybetti. Korçan’ın dostları ‘Fark yaratan, cesaret veren ve ilham olan bir tasarımcıydı’ dedi

Hayatını kaybeden moda tasarımcısı Bahar Korçan’a veda ‘Cesaret verdi, fark yarattı’

Uzun süredir kanserle mücadele eden ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan (57), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dört yıl önce yumurtalık kanseri teşhisi konan Korçan, 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçildi. Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını yaptı. Vitali Hakko’nun yanında tasarımcılığı öğrendi. Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini 1993’te açtı. Eurovision’un Türkiye’de yapıldığı 2004’te yarışmanın sunucusu Meltem Cumbul’un kıyafetlerine imza attı. Sezen Aksu, Tarkan, Yonca Evcimik gibi ünlü isimlerle, opera,
bale ve sinema sanatları için de kostümler hazırlayan Korçan’ın dostları ölümünün ardından onu anlattı.

Haberin Devamı

‘Genç kaybettik’

Dilek Hanif: Huzur içinde uyusun. Çok ama çok üzüldüm ben... Bu işi atlattı diye düşünüyordum. Genç kaybettik. Müthiş
iyi ruhlu cana yakın bir dostumdu. Allah’tan rahmet diliyorum.

Özgür Masur: Moda dünyasının öncü isimlerden biriydi. Bugünlere gelmemizde sözü var. Söyledikleri her zaman kulağımızda küpe olarak kalacak. Derneğimizin ilk başkanıydı. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüm.

Vural Gökçaylı: Kendisini tanımıyorum. Sabah haberlerde duydum çok üzüldüm.

Zeynep Tosun: Annemin arkadaşı olduğu için çok eskiden beri tanıyorum. Bu işe yapmaya başladığım annem beni onun yanına götürmüştü. Her zaman gençlere yol gösteren bir tasarımcıydı. Şairlik yönü de ön plandaydı. Koleksiyonlarına çok güzel yazılar yazardı. Kalemi çok iyiydi.

Haberin Devamı

Zeynep Kartal: Değerli meslektaşım sevgili Bahar Korçan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Sektörümüz adına da çok büyük bir kayıp... Güzel karakterini, iyi ruhunu ve nezaketini her zaman hatırlayacağım. Özellikle moda sektöründe fark yaratan, genç nesillere cesaret veren ve ilham olan bir tasarımcıydı. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine de sabırlar diliyorum.

‘İyiler erken gider’

Raşit Bağzıbağlı: Kendilerini tanımıyorum ama çok üzüldüm. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

Süleyman Orakçıoğlu: Sevgili Bahar Korçan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Nurlar içinde yat güzel insan... Moda dünyasına kattığın değerler hiçbir zaman unutulmayacak.

Tarkan: Çok özel bir ruhtun... Çok güzel bir kalptin. Nur, ışıklar içinde uyu Bahar’ım. Çok üzgünüm.