Gündem Hayatınız her açıdan yeniden şekillenecek

Hayatınız her açıdan yeniden şekillenecek

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi hayatınızda yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz somut sonuçlar getirecek. Ev hayatında yenilenme söz konusu olabilir. Para kazanma ve harcama şekliniz değişiyor. Daha girişken ve cesur yaklaşımlar içinde olabilirsiniz. Yeni bir aşk geliyor...

Hayatınız her açıdan yeniden şekillenecek

BALIK BURCU/20 Şubat - 20 Mart

Haberin Devamı

Balık ve yükselen Balık olan kişiler geçen yıldan itibaren burçlarında ilerlemeye başlayan Neptün gezegeninin getirdiği rehavet ve yumuşama duygusu içinde hareket etmeye başladılar. 2013 yılı içinde özellikle 21- 22- 23- 24 Şubat günlerinde doğmuş olan Balıklar ve yükselen Balıklar çok dikkatli karar almak durumundalar. Neptün’ün getireceği hassasiyetleri ve hayelleri fazlasıyla hissedebilirsiniz. Ancak Neptün’ün dağıtıcı bir güç olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. İçinde yaratıcılık, sanat, hayal gücü olan çalışmalarınızda her zamankinde daha verimli olabilir, başarınızı artırabilirsiniz. Ancak rakamlar, detaylar ve ayrıntılarla ilgili bir işte çalışıyorsanız, işte orada odaklanma sorunu yaşayabilir, hata yapmaya daha meyilli olabilirsiniz.
Oğlak burcunda ilerleyen Plüton transiti, 28 Şubat- 2 Mart arası doğumlu Balıklar için organizasyonel alandan ve sosyal çevrelerden olumlu destek getirebilir. Güçlü kişilerden destek görebilirsiniz.
Satürn’ün Akrep burcunda ilerlemesiyle 2012 yılının son aylarından itibaren kendinizi daha güçlü bir şekilde yapılandırabileceğiniz bir süreç içine girdiniz. 23 Şubat- 2 Mart arasında doğmuş olan tüm Balıklar ve yükselen Balıklar daha gerçekçi bir şekilde hayatlarıyla ilgili konularda sorumluluk alabilecekler. Özellikle yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda, medya alanında, yüksek öğrenim ya da akademik çalışmalarda istikrarlı olabilirsiniz. Bu yıl ve gelecek yıl yapacağınız ciddi çalışmalarla kariyerinizle ilgili altyapınızı sağlamlaştırma imkânına sahip olabilirsiniz.
Uranüs ise son 2 yıldır sizin para kazanma ve harcama şeklinizi değiştiriyor. Şans gezegeni Jüpiter yılın ilk yarısında ev, yuva ve aile konularında size imkânlar getirebilir. Ancak abartılı beklentiler içine girmemeli, önünüze gelen fırsat veya kişilerin değişken özelliklere sahip olabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Aşırı iyimser veya idealize edilmiş yaklaşımlarınız size daha sonra hayal kırıklığı getirebilir. 2013 yılının ikinci yarısında yaratıcılığınızı daha fazla ortaya koyabileceğiniz olanaklar önünüze çıkabilir.

Haberin Devamı

AŞK, EVLİLİK
VE İLİŞKİLER

Haberin Devamı

2013 yılında burcunuzda ilerleyen Neptün sizi ilişkiler ekseninde daha kabullenici olabileceğiniz, hassaslaşarak daha çok hayal kurabileceğiniz durumlarla karşı karşıya bırakabilir. Özellikle 21- 24 Şubat arasında doğmuş olan Balıklar bunu fazlasıyla hissedebilirler. Eşiniz, ortağınız veya partnerinizle ilişkinizde önünüzü net göremeyebilir ve gerçeklerden kaçma eğilimi içine girebilirsiniz.
Yılın ilk yarısında Jüpiter etkisiyle aile ve büyüklerinizle paylaşımlarınız daha keyifli olacaktır. Yılın ikinci yarısında Jüpiter’in Yengeç burcuna geçmesi tüm su burçları gibi sizinde duygusal anlamda daha mutlu olmanıza yardım edecektir. Aşk, flört, eğlence ve keyif aldığınız konularda bir yıl süresince şanslı etkiler altında olacaksınız. Bu yeni bir aşk getireceği gibi, var olan ilişkinizden daha fazla mutluluk almanızı da sağlayacaktır. Çocuk sahibi olmak isteyen Balıklar ve yükselen Balık’lar bu şanslı Jüpiter transiti altında hayallerine kavuşabilir.
2 Şubat- 12 Mart arasında Mars etkisiyle daha girişken ve cesur yaklaşımlar içinde olabilirsiniz. Venüs’ün burcunuzda olacağı 26 Şubat- 22 Mart arasında çekiciliğiniz artacaktır. Bu süreçte yeni beraberlikler de gündeme gelebilir. 3- 27 Haziran arasında aşkta duygusallık, yumuşaklık ve derin paylaşımlar size çok mutluluk verebilir. 22 Temmuz- 16 Ağustos arasında da eşiniz veya sevgilinizle paylaşımlarınız daha olumlu etkiler altında olacaktır.

Haberin Devamı

SAĞLIK

2013 yılında Balık ve yükselen Balıkları en yakından ilgilendiren transitler Neptün’ün ve asteroid Kiron’un burçlarında ilerlemekte oluşudur. Neptün transiti etkisi altında özellikle 21- 24 Şubat arasında doğmuş olan Balıklar ve Yükselen Balıklar kendilerini yorgun, halsiz, bitkin ve dağılmış hissedebilirler. Neptün kişiyi gevşeten etkiler getirdiği için vücut enerjiniz düşebilir. Teşhisi koyulamayan rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Dalgınlık veya dikkatsizlikten kaynaklanan sağlık sorunları olabilir. İçki, alkol veya diğer keyif maddelerine hassasiyet söz konusu olabilir. İlaç kullanımına çok dikkat edilmeli, doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanılmamalıdır.
Balık burcunda ilerleyen Kiron’da 2013 yılı içinde 28 Şubat- 4 Mart arasında doğmuş olan Balık’lara fiziksel veya duygusal yaralanmalar getirebilir. Yaralı olduğumuz konuları temsil eden Kiron asteroidi Balık burcunda ilerlerken size psikolojik anlamda acı veren konularla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre 2013

Yükselen Koç: 2013 yılında Plüton’un Oğlak burcundaki transiti özellikle 29 Aralık- 1 Ocak arasında doğmuş olan Oğlaklar için özellikle kariyer alanınca oldukça zorlayıcı olabilir, güçlenmek için karşınıza çıkan engellerle başarılı bir şekilde mücadele etmek durumundasınız. Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizi ortak finansal alanda sıkıntıya sokabilir.
Yükselen Boğa: 2013 yılı 29 Aralık- 1 Ocak arasında doğmuş Oğlaklar için değişim ve dönüşüm temalarının yoğun olacağı bir yıl olarak dikkat çekiyor. Mayıs ve kasım aylarındaki gökyüzü yerleşimleri ve tutulmalarda dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Yılın ilk yarısında maddi alanda şanslısınız.
Yükselen İkizler: Akrep burcunda ilerleyen Satürn sizde iş ortamında daha ciddi ve sorumlu çalışmalar içinde olmanızı istiyor. Eşiniz veya ortağınızla birlikte hareket ettiğiniz maddi alanda büyük sıkıntılar içinde olabilirsiniz. Sizi dönüştüren krizlerle güçlü olmayı öğreniyorsunuz. .
Yükselen Yengeç: İlişkilere ve ortaklıklara yönelik bir mücadeleniz bu yıl da devam ediyor. Karşınıza gelen insanlar sizi zorluyor, manipüle etmeye çalışıyor. Akrep burcuna geçen Satürn sizden yaratıcı yönlerinizi daha ciddiyetle geliştirmenizi istiyor. Aşk hayatınızda da daha fazla sorumluluk üstlenebilirsiniz.
Yükselen Aslan: Akrep burcundaki Satürn etkisiyle ev, aile, yuva ve yerleşim yerine ait konularda sorumluluklarınız çoğalıyor. Plüton da özellikle 29 Aralık- 1 Ocak doğumlu Oğlakları çalışma hayatında güç savaşları, çekişme ve mücadele içine çekiyor. Ortak finansal alanda, eş veya ortağınızın maddi durumunda belirsizlikler söz konusu olabilir.
Yükselen Başak: Eğitsel ve iletişimsel alanda artık daha fazla sorumluluk üstlenerek ciddi yaklaşımlar geliştirmek durumundasınız. Yeni bir formasyona başlayabilirsiniz. İlişkiler ekseninde Neptün etkisi altında anlaşılmaz durumlar söz konusu olabilir. Yılın ilk yarısında Jüpiter desteğiyle kariyer konularında geniş imkânlara sahip olabileceğiniz olumlu dönem devam ediyor.
Yükselen Terazi: Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizi para konularında zorlayabilir. Kazancınızda daralma yaşayabileceğiniz için yeteneklerinizi ciddiyetle geliştirmek ve kariyer alanına aktarmak zorundasınız. Yılın ilk yarısında yabancılarla ilgili konular, yolculuklar ve akademik çalışmalar hayatınıza keyif getirebilir.
Yükselen Akrep: Satürn 2013 yılında sizden daha ciddi ilişkiler kurmanızı, çevrenizle paylaşımlarınızda sorumluluk üstlenmenizi istiyor. Çalışma hayatınızda beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz; bu sebeple dengeleri korumanız zorlaşabilir. Aşk hayatınızda gözünüz kapalı hareket etmemelisiniz. İlişkilerinizi çok idealize etmenizin getireceği risklere dikkat etmelisiniz.
Yükselen Yay: Yılın ilk yarısında ortaklıklar, ilişkiler ve evlilik konularında şanslı durumdasınız. Yeni bir ortaklık kurabilir veya evlilik kararı alabilirsiniz. Temmuzdan itibaren ortak finansal alanda Jüpiter transiti sayesinde kazançlarınız artabilir. Banka, kredi, sigorta veya miras konularından elinize para geçebilir.
Yükselen Oğlak: Plüton etkisiyle ilişkiler ve çevresel bağlantılarınızda güç odaklı hareket edebilirsiniz. Satürn transitiyle sosyal ve organizasyonel alanda daha ciddi çalışmak ve fazla sorumluluk üstlenmeniz gerekiyor. Aile ve yerleşim yerine ait konulardaki ani gelişmeler sizi şaşırtabilir.
Yükselen Saka: Akrep burcunda ilerleyen Satürn sizden kariyer planlarınızda daha fazla sorumluluk üstlenerek kararlı bir şekilde çalışmanızı talep ediyor. Neptün etkisi altındaki maddi alanda ve parayla ilgili konularda çok dikkatli hareket etmelisiniz, yanlış kararlar alma riskiniz var. Yılın ilk yarısında aşk, çocuklar ve keyiflerde şanslı durumdasınız.
Yükselen Balık: Kişisel yaklaşımlarınızda ve etrafınızla paylaşımlarınızda Balık burcunda ilerleyen Neptün nedeniyle karmaşa yaşayabilirsiniz. Uranüs ise maddi alanda ani gelişmeler, beklenmedik iniş getirebilir. Geleceğe yönelik hedeflerinizi güçlü olmak üzerine kurarken abartılı yaklaşımlar içine girmekten kaçınmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl içinde 23 Şubat- 17 Mart; 26 Haziran- 20 Temmuz ve 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasında üç kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde geri hareket yapacağı bu dönemlerde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir.
23 Şubat ile 17 Mart arasında burcunuzda gerçekleşecek yılın ilk geri hareketi sizi direk olarak çevrenizle paylaşımlarınızda, kişisel ilişkilerinizde etkisi altına alabilir. Bu dönemde yazılı ve sözel iletişimlerinize dikkat etmelisiniz. İletişimlerinizde daha mantıklı, akılcı ve sorumlu yaklaşımlar içinde olmaya çalışmanız gerekiyor. 26 Haziran- 20 Temmuz arasındaki geri hareket süresince aşk hayatınızda, keyif aldığınız konularda, yaratıcı çalışmalarınızda, çocuklarla ilişkilerinizde ve spekülatif alanda beklenmedik sorunlarla veya gecikmelerle karşılaşabilirsiniz. 21 Ekim- 10 Kasım tarihleri arasındaki yılın son Merkür retrosu yurtdışı bağlantılı işlerinizi, yabancılarla paylaşımlarınızı etkileyebilir.

2013’e Genel Bakış

Geçtiğimiz yıl Neptün’ün uzun bir süre kalmak üzere burcunuza yerleşmiş olması, her açıdan hayatınızı şekillendirecek yepyeni koşulların doğmakta olduğunu göstermekte. 2013 kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz ve gelişen fırsatlardan yararlanabileceğiniz son derece olumlu bir yıl olabilir. Özellikle 26 Haziran sonrasında Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesiyle bu daha da belirgin olacak. Ancak önce Neptün’ün burcunuza getirdiği temalardan söz edelim.

DİKKAT ÇEKİCİ OLUN
Neptün evrensel konuları, kabullenmeyi, maddi olandan maneviyata yönelmeyi ve bizi katı gerçeklerden koruyan hayellere işaret eder. Bu yönleriyle de burcunuzun özellikleriyle ortak yönler paylaşır. Zira Balık fedakârlığı, kabullenmeyi ama aynı zamanda artistik anlamda yaratıcı hayal gücünü anlatan, kendini disipline etmekte zorlanan fakat son derece sınırsız ve evrensel enerjiyle çalışan bir burçtur. Şimdi Neptün’ün burcunuza geçmiş olması, bu özelliklerinizi bir kat daha artırmakta. Yaratıcı alanda çalışıyor ve hayal gücünü kullanıyorsanız, son derece başarılı ve dikkat çekici olabilirsiniz. Ancak yaptığınız iş çok kurallı ve sınırlayıcı ise bu dönemde tatminsizlikler, kararsızlıklar, dağılmalar yaşayarak, aslında eski benliğinizi, eski korkularınızı ve alışkanlıklarınızı dağıtmanız da mümkün.
Neptün, olumlu yönüyle, terapi yapan, şifalandıran, gevşeten, korkuları dağıtan özelliklere sahiptir. Eğer yerleşmiş endişeleriniz, korkularınız ya da önyargılarınız varsa, bu transit altında gevşemeye başladığını hissedebilirsiniz. Özellikle 20- 24 Şubat doğumlu olan Balık’lar Neptün transitinin iyice hedefinde olacaklar. Neptün sanatsal konularda başarı ve daha evrensel insancıl temalar, kendini adama getirmekle birlikte, iş hayatında fazla sayısal işlerle ve kurallarla uğraşanların hayatına daha başka tatmin alanları arama, kabullenme ve eskilerden çözülme getirmekte. Neptün sayesinde bir yandan da kendinizi hırpaladığınız duygusal durumlardan sıyrılmaya başlayabilirsiniz.

YENİ HOBİLER OLACAK
Balıkları yakından etkileyen diğer önemli bir transit ise Jüpiter’in önce İkizler’de sonra da Yengeç burcunda olması. 26 Haziran’a kadar İkizler burcunda kalan Jüpiter yüksek beklentiler, çok hareket, ancak kimi zaman tutarsız ve çok daha tatmin edici olmayan koşullar getirmekte. Yine de bu dönemde Jüpiter sayesinde ev hayatında yenilenme, değişim, bolca hareket ve evde daha fazla meşguliyet söz konusu olabilir. Özellikle yükselen burcu Balık olanlar bu süreçte, yaşadıkları ortamda canlanma yaşayabilir. Ayrıca toprağa ya da eve ait yatırımlar da gündeme gelebilir. 26 Haziran’dan sonra Jüpiter’in Yengeç burcuna ilerlemesi hayatınıza daha büyük bir keyif ve kendi yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz somut sonuçlar getirebilecek.
Bu yeni sorumlulukları anlatan Satürn’le de uyumlu kalacak olan Jüpiter, emin adımlarla ilerleme, hayattan keyif alma, aşkta mutluluk ve çocuklarla ilgili konularda güzel sonuçlar vaadediyor. Ailevi konular her açıdan daha iyi bir ortam sağlayacak. Yuvanızda sizi mutlu eden koşullar içerisinde olabilirsiniz. Bu aynı zamanda daha güçlü bir güven anlamına da gelmekte. Hayata bakış açınız rahatlarken, yeni hobiler, keyif veren yeni uğraşlar ve hatta daha keyifli tatiller bile söz konusu olabilir.

SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN
Bu dönemde Satürn de burcunuzla son derece uyumlu bir açı kurmaya başladı. Satürn kariyer gezegenidir ve özellikle iş hayatındaki konulara karşılık gelir. Geçtiğimiz ekim ayında Akrep burcuna ilerleyen Satürn 2015’e kadar daha istikrarlı ve düzgün bir ilerleme vaadediyor. Bu yeni dönemde daha önce geliştirmiş olduğunuz tecrübelerden de yararlanarak iş hayatınızı ve sorumluluk alanlarınızı genişletebilirsiniz. Bir bakıma iş konusunda daha az zahmetli ve neredeyse otomatik pilota bağlayabileceğiniz koşullar ortaya çıkmakta.
Kuşkusuz bu hiç çaba sarf etmeyeceğiniz anlamına gelmiyor ancak uzun vadeli planlar yapmakta daha başarılı ve kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Ayrıca Satürn, özellikle yükselen burcu Balık olanlar için uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda yeni işler ve sorumluluklar getirebilir. Benzer şekilde, uluslararası konular, medya, akademik çalışmalar bu dönemde daha kalıcı sorumluluklar ve meşguliyetlere yol açabilir. Satürn’ün destekleyici etkisi altında sorumluluk almaktan kaçınmayın.

Yükselen burcunuzu bulun

Aşağıdaki tabloda doğum saatinizi, doğduğunuz döneme ilişkin satırla birleştirin.

Hayatınız her açıdan yeniden şekillenecek