Gündem Hazinedar’a 154 yıla kadar hapis istemi

Hazinedar’a 154 yıla kadar hapis istemi

03.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturması kapsamında aralarında tutuklu eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’in de bulunduğu 16 şüpheli hakkında dava açıldı.

Hazinedar’a 154 yıla kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Murat Hazinedar’ın “İrtikap”, “İrtikap suçuna teşebbüs etmek”, “Görevi kötüye kullanmak”, “Rüşvet” suçlarından toplam 154 yıla kadar hapsi istendi. Diğer şüpheliler hakkında ise 4 yıldan 96 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Haberin Devamı

İddianamede, Hazinedar’ın Beşiktaş Belediyesi’ni bir şirket gibi yönettiği, belediyeye kendi eş ve dostlarını alarak aile şirketi statüsüne soktuğu, daha sonra aile şirketi statüsüne getirdiği, belediyeyi halka hizmet etmekten çıkarıp ticarethane gibi işletmeye başladığı, halkın her başvurusunda işlem yapılmasını sağlamak için bağış yatırılmasını zorunlu tuttuğu belirtildi. İddianame İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 9 Mayıs’ta görülecek.