Gündem HDP ilçe binalarına operasyon

HDP ilçe binalarına operasyon

09.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin İstanbul Beyoğlu ve Şişli ilçe binalarına polis ekipleri dün sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

HDP ilçe binalarına operasyon

HDP Beyoğlu ilçe eş başkanları Rukiye Demir ve Ahmet Tekke’nin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonların Şişli’de öldürülen Rıdvan Gül’ün katil zanlılarını bulmaya yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah erken saatlerde HDP’nin Beyoğlu ve Şişli ilçe binalarına operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda Okmeydanı ve Kağıthane’de de farklı adreslerde arama yapıldı. HDP’nin Beyoğlu ilçe eş başkanları Rukiye Demir ve Ahmet Tekke’nin aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Cinayet silahı arandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “21 Haziran 2015’te Şişli Piyalepaşa Mahallesi Güven Sokak’ta meydana gelen ve bölücü terör örgütü mensuplarınca 1 vatandaşın (Rıdvan Gül) silahla öldürülmesi olayına ilişkin bugün eş zamanlı operasyon kapsamında 6 kişi gözaltına alınmıştır. Vatandaşın öldürülmesi eylemine katılan ve eylemde kullanılan tabancanın HDP Beyoğlu İlçe binasında saklandığı yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda bahse konu binada arama yapılmıştır. Yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı örgütsel dergiler ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Polis Beyoğlu ilçe binasından ayrılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, polisin sabah kapıları kırarak içeri girdiğini ve son derece keyfi ve hukuksuz bir durum olduğunu gördüklerini belirtti. l PAŞA ALYURT İstanbul