Gündem HDP’ye ‘terör’ baskınları

HDP’ye ‘terör’ baskınları

13.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK’nın yan kuruluşu TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendiği İstanbul Beşiktaş’taki katliamın ardından yurt genelinde operasyonlar başlatıldı.

HDP’ye ‘terör’ baskınları

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 11 ilde yürütülen operasyonlarda PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri de bulunuyor.

- Kayseri’de de terör örgütünün gençlik yapılanmasına mensup oldukları ve sosyal medyada propaganda yaptıkları tespit edilen yedi kişi gözaltına alındı.

- İzmir’de sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları iddia edilen 11 kişi; Manisa’da örgüt eylemlerini organize ettikleri tespit edilen, aralarında HDP İl Başkanı Ahmet Ertaş ve Salihli HDP İlçe Başkanı Abdulkadir Murg’un da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

- Adana’da HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural’ın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek de, operasyonlar kapsamında polis tarafından gözaltına alındı. Adana’da yapılan aramalarda iki av tüfeği ele geçirildi.

- Mersin’de yine aralarında HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 64, Şanlıurfa’da 53 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da 20 gözaltı

- Gaziantep’t HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

- Hakkari’de HDP yöneticisi Evin Konur ve eski DBP İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı.

- Ankara’da aralarında HDP İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı Serpil Köksal, ilçe yöneticileri Zeliha Ünlü ve Kazım Coşkun, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın eski Ankara sorumlusu Kenan Kırkaya’nın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

- İstanbul’da terör örgütünün siyası yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle HDP İstanbul İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel ile 7 ilçe başkanı, 12 il ve ilçe teşkilatı yöneticisi gözaltına alındı.