Gündem Helikopterle düğün baskını

Helikopterle düğün baskını

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminde Orgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Şanver rehin alındı. Kaçırılma anını anlatan bir görgü tanığı, “Işıklı silahları, kafada dürbünleri ile film sahnelerindeki gibi içeri girdiler” dedi

Helikopterle düğün baskını

Darbe girişimi sırasında Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver’in kızının Moda Deniz Kulübü’nde düğün töreni vardı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve kuvvet komuta kademesi de bu düğün törenindeydi. Düğün devam ederken 5 askeri helikopter kulübün bahçesine havadan ateş açarak indi. Havacı kamuflaj kıyafeti bulunan askerler, helikopterlerden hızla inerek Orgeneral Ünal ve Orgeneral Şanver dahil bütün üst düzey komutanları rehin alarak götürdüler.
‘Rütbe ve isim sökülüydü’
Moda Deniz Kulubü’nde olaya tanıklık eden bir yetkili, kulüpte yaşananları Milliyet’e anlattı. İsmini gizli tutan yetkili, Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğün töreni sırasında özel harekatçı asker birliklerinin kulübe helikopterlerle geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli çok sayıda üst rütbeli askerin bulunduğu düğün töreni sırasında bir anda helikopter sesi duyduk. Kulüp bahçesine iniş yapan helikopterden inen 30’a yakın özel harekatçı asker içeri girdi. 23.00 sularında geldiler ve gece 03.00-03.30’a kadar burada kaldılar. Rütbeleri ve isimleri sökülüydü. Işıklı silahları, kafada dürbünleri ile film sahnelerindeki gibi içeri girdiler. Her yere konuşlandılar ve insanlara kötü muamelede bulundular. Komutan eşleri, çocukları ve korumaları olmak üzere herkesi dışarı çıkarttılar. Subay yaverleri de dahil olmak üzere üst düzey askerleri de kelepçelediler. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da aralarındaydı. Biz de davetlileri dışarı çıkarmak için uğraştık. Panik ortamı oluşmasın diye müziğin sesini kademeli olarak kıstık ve olabildiğince temkinli olmaya çalıştık. Komutanlar ilk etapta ayrı bir yere toplandı. İlk etapta helikopterle Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal’ı götürdüler. Daha sonra diğer generalleri de yine helikopterlerle götürdüler. Ardından kendileri ayrıldı. Kapılar da dahil olmak üzere ve kulubün her yerini abluka altına aldılar.”