Gündem Hem ailenin akrabası hem sabıkalı

Hem ailenin akrabası hem sabıkalı

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kars, Kağızman’da, Sedanur’un kaybolması olayına karıştığı iddia edilen komşu Ertan B. ‘resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘firar’ suçlarından tutuklandı. Sahte kimlikle dolaşan Ertan B., Sedanur’u gören en son kişi ve ailenin akrabası. Geçen pazar günü kaybolan Sedanur’u arama çalışmaları ise sürüyor.

Hem ailenin akrabası hem sabıkalı

Kars, Kağızman’da geçen pazar günü kaybolan, Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sedanur Güzel’i arama çalışmaları sürüyor. Sedanur’un kaybolması olayına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan komşusu Ertan B. “resmi evrakta sahtecilik” ve “firar” suçlarından tutuklandı. Güzel Ailesi’yle akrabalık bağı da olduğu öğrenildi. Kars Valisi Rahmi Doğan, Ertan B.’nin yarı açık cezaevinde olması gerekirken sahte evrak nedeniyle mi yoksa Sedanur’un kaybolmasıyla ilgili mi tutuklandığı yönündeki soruya, “Tutuklama talebini isteyen savcılık, kararı veren hâkimlik. Adli bir olayla ilgili konuşmam doğru olmaz. Sedanur’un kaybolmasıyla ilgili olay titizlikle yürütülüyor. İnşallah en kısa sürede kızımızı buluruz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Sazlıklar zorlaştırıyor

Sedanur’u arama çalışmaları dün sabah saatlerinde yeniden başladı. Aramaya Kars İl Jandarma Komutanlığı komando ve asayiş ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ve UMKE ekipleriyle vatandaşlar katıldı. Köy içi ve çevresinde İl Jandarma Komutanlığı’nın iz takip köpeği “Atak”, arama kurtarma köpeği “Gazel”, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki kadavra arama köpeği “Obert” ve iz takip köpeği “Calisto” ile arama faaliyetleri devam etti.

AFAD ve UMKE ekipleri de köyün yakınında bulunan sazlık alanda arama yapıyor. İnsan boyunu geçen kamışlar nedeniyle sazlık alanda arama yapan ekipler ilerlemekte güçlük çekti. Bölgenin bataklık olması ve zehirli yılanların bulunması ekiplerin işini zorlaştırıyor. AFAD ve UMKE ekipleri bölgede iş makineleriyle ilerlemenin faydalı olacağını bildirdi. İş makinesi ve traktörlerin de katıldığı çalışmalar kapsamında Jandarma ekipleri de drone ile sazlığın üstünde arama yapıyor. - KARS DHA, AA

Haberin Devamı

27 Eylül doğum günü

Kızının geçen yıl trafik kazası nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, Erzurum’da 15 gün yoğun bakımda kaldığını söyleyen anne Handan Güzel “İyileşmesi için günlerce dua ettim. Allah onu bize bağışladı. Sedanur ailenin nazlı kızı. Tam iyileşti derken bu olay oldu. Allah rızası için gören söylesin. Götüren kişi ne olur yavrumu bırakın. 27’sinde doğum günü var. 28’inde doktor kontrolleri yapılacak. Lütfen çocuğumu getirsinler kimseden şikâyetçi olmayacağız. Kızımın sonu Leyla gibi olmasın” dedi.

Hem ailenin akrabası hem sabıkalı

Annesine kavuştu

Bursa, İnegöl’de oturan Saliha K., önceki gün oyun oynamak için dışarı çıkmak isteyen oğlu M., evin önünde oynarken kayboldu. Çocuğunu bulamayan anne, durumu polise bildirdi. Çevrede arama yapan polis, küçük çocuğu evinin 5 kilometre uzağında gezerken buldu. Polis aracına alınan çocuk, evine götürüldü. Kameralara da yansıyan anne ve oğlunun buluşma anı duygulu anlar yaşattı. Çocuğunun başına kötü bir olayın gelmesinden endişe ettiğini söyleyen anne Saliha K., polislere teşekkür etti. -YAVUZ YILMAZ Bursa DHA