Gündem Hem hafif hem lezzetli salata tarifleri

Hem hafif hem lezzetli salata tarifleri

21.04.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Salata formuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir seçenek. Yakın bir geçmişe kadar yalnızca atıştırmalık olarak görülen salatalar artık hem restoranlarda hem de evlerde ana yemek kadar değer buluyor. Bu yazımızda sağlıklı, pratik, ekonomik ve lezzetli salata tariflerini bir araya getirdik.

Hem hafif hem lezzetli salata tarifleri

Her sofraya uygun bir salata mutlaka vardır. Yeşilliklerden mevsim sebzelerine, tavuktan balığa, bakliyattan makarnaya akla gelebilecek her malzeme ile hafif ve lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Bu basit malzemeleri zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ya da balzemik sirke, üzüm ya da elma sirkesi ile tatlandırabileceğiniz gibi dünyaca ünlü soslar ile adeta birer başyapıta dönüştürebilirsiniz. Dünyaca ünlü salata sosları denince ise akla ilk gelenler şüphesiz; Amerikan sezar salata sosu, Binada salata sosu, hardallı ve ballı salata sosu ve Akdeniz salata sosu oluyor. Her biri denemeye değer...

Haberin Devamı

Sofralarınızda farklı salata tariflerine yer verin

Sofralarınızda özellikle de bol malzemeli salata çeşitlerine yer vererek pratik bir şekilde menünüzü renklendirebilirsiniz. İşte birkaç pratik salata tarifi...

Çoban salata tarifinde domates, salatalık, kuru soğan ve maydanoz doğranarak üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenir. Kaşık salata tarifinde ise aynı malzemeler çok daha küçük doğranır. Bunun dışında tüm özellikleri çoban salata ile aynıdır.

Makarna salatası tarifinde haşlanmış makarna, garnitür, salam, dereotu, yoğurt, mayonez, turşu ve zeytinyağı iyice karıştırılır.

Patates salatası tarifinde haşlanmış patates, kırmızı soğan ve yeşillik karıştırılarak zeytinyağı ve limon eklenir.

Kereviz salatası tarifinde çiğ kereviz rendelenerek süzme yoğurt, mayonez ve limon suyu ile karıştırılır. Üzerine ceviz eklenir.

Haberin Devamı

Semizotu salatası tarifinde süzme yoğurda semizotu doğranır, birkaç diş sarımsak eklenir ve karıştırılır.

Mantar salatası tarifinde mantarlar çok kısa süre zeytinyağı ile sotelenir ve marul, mısır, domates ve soğan ile karıştırılır. Üzerine hardal, zeytinyağı, limon ve tuzdan oluşan sos dökülür.

Salata tariflerinin püf noktası

Salata tarifleri, ne kadar çok malzeme içerirse içersin mutlaka kolay bir şekilde hazırlanır. Salatalar hem lezzetli hem de çok sağlıklı olduğundan dolayı tüketimi her gün düzenli olarak yapılmalıdır. Yemek türlerine göre, hangi yemeğin yanına hangi salata çeşidinin yakışacağını bulabilir ve karar verdikten sonra bu salata türünü yapmaya başlayabilirsiniz. Salata tariflerini yaparken, malzemelerin çok iyi yıkandığından emin olmak gerekir. Ayrıca iyice temizlenmiş salatalar yapmak için malzemeleri yarım saat sirkeli suda bekletebilirsiniz. Önemli olan taze malzemeler ile uygun sosu buluşturmaktır. Afiyet olsun!