Gündem Hemingway gazeteyi çıplak okuyordu!

Hemingway gazeteyi çıplak okuyordu!

03.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’da yayımlanan The Atlantic dergisi, dünya edebiyat hayatına yön veren ünlü yazarların ev hallerini derledi. Gazetenin kültür sanat editörü Emily Temple tarafından hazırlanan haberde, yazarların ilginç alışkanlıkları dikkat çekiyor

Hemingway gazeteyi  çıplak okuyordu

Henry MIller: Yasaklanan kitaplarıyla ünlenen ABD’nin Alman asıllı aykırı roman yazarı Miller, geniş bir bölümünü kütüphanesine ayırdığı California eyaletindeki evinde, kitaplarıyla dolu çalışma masasında dinlenirken görüntülenmişti.

Haberin Devamı

Paul Auster: Postmodernizm akımının ünlü temsilcilerinden ABD’li yazar, senarist ve şair Auster’ın, New York’un Park Slope mahallesinde yer alan evinde zengin kütüphanesi önünde verdiği ciddi pozu, kitaplara düşkünlüğü ve evde vaktinin büyük bir bölümünü okumaya ayırdığını anlatıyor.

Hemingway gazeteyi  çıplak okuyordu

Agatha ChrIstIe: Çağdaş polisiye romanlarının şüphesiz en etkili isimlerinden Agatha Christie, İngiltere’nin Devon kontluğunda bulunan konağında, kütüphaneyle zenginleştirdiği salonunda ayakta kitap okurken...Vaktinin çoğunu ailesiyle ve çalışırken geçirmeyi sevdiği bilinen Greenway’deki evi, bugün ziyarete açık bir tarihi yapı.

Hemingway gazeteyi  çıplak okuyordu

Ernest HemIngway: ABD’nin 20’nci yüzyıla damgasını vuran Pulitzer ve Nobel Edebiyat ödüllü roman yazarı ve gazeteci Hemingway, günlük gazetelerini yatağında ve çıplak okumayı seviyordu. NY Times gazetesini okurken çekilen fotoğrafında, bu alışkanlığı gözlemlenebiliyor.

Haberin Devamı

Hemingway gazeteyi  çıplak okuyordu

Susan Sontag: ABD’nin 2004 yılında yaşamını yitiren ünlü yazar, muhalif eleştirmen, tiyatro yönetmeni, sinemacı ve insan hakları savunucusu Sontag de dağınık yatağında keyif yapmayı sevdiğini 1993 yılında ev haliyle verdiği bir pozuyla göstermişti.