Gündem Her yerde sel var

Her yerde sel var

13.09.2009 - 00:29 | Son Güncellenme:

Şiddetli yağışın yol açtığı sel ve su baskınları Ege ile Marmara bölgelerindeki pek çok ilde gündelik yaşamı olumsuz etkiledi

Her yerde sel var

Son bir haftadır can kayıplarına yol açan şiddetli yağışlar etkisini azaltsa da dün yurdun çeşitli bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi.
Tekirdağ: Malkara ile Edirne’nin Keşan ilçeleri arasındaki Kadıköy Köprüsü’nde aşırı yağıştan dolayı çökme meydana geldi. Keşan ilçesinde 50’ye yakın evin bodrum katını su bastı.
Çanakkale: Lapseki ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı, meyve bahçeleri zarar gördü. Biga ilçesinde Kocagür köyüne ulaşım kesildi. Köyde bulunan petrol istasyonu sular altında kaldı, 7 ton mazot yağmur sularına karıştı.
Balıkesir: Avşa Adası’nda belediye binası dahil yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, yaklaşık 200 konut ve iş yerinin alt katlarının su altında kaldığını söyledi.
Muğla: Datça’da fırtına nedeniyle 2 tekne battı, 2 tekne karaya oturdu, çok sayıda tekne ve liman da zarar gördü.
İzmir: Ev ve işyerlerinde su baskınları oldu, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.
Ankara: Başkentte sağanak yağış beklentisi ve su baskını ihtimaline karşılık önlemler alındı. Ankaray’ın Kolej durağınının girişlerine, su baskını ihtimaline karşılık kum torbalarıyla set çekildi.

Lodos Datça’yı vurdu
- Muğla’nın Datça ilçesinde de önceki gece kuvvetli lodos hasara yol açtı. Tekneler birbirlerine çarpınca limandan ayrılmaya çalışanlar oldu. İnşaat yüksek mühendisi Alp Acar (62) ile Alman iş arkadaşının bulunduğu tekne karaya sürüklendi.
Sahile vurup yan yatan teknenin salması ve dümeni kırılırken Acar ve üç arkadaşı kendi imkanlarıyla karaya çıktı. Liman dışında demirli bir yelkenli de sulara gömülerken ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Her yerde sel var

AVŞA

Her yerde sel var

MARMARİS