Gündem Herkes affın peşine düştü

Herkes affın peşine düştü

27.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Avukatlar, af kapsamı dışında kalan ünlü müvekkilerini kurtarmak için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor

Herkes affın peşine düştü

Herkes affın peşine düştü

Avukatlar, af kapsamı dışında kalan ünlü müvekkilerini kurtarmak için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Türkiye'nin en önemli davalarına bakan avukatlar Şartla Salıverme Yasası'nın genişlemesi için başvuruya hazırlanıyor. Ülkücülerin önde gelen isimlerinden Haluk Kırcı, Umut Davası sanıkları, Hizbullahçılar, hayali ihracatçılar, çetebaşı Vedat-Nuri Ergin kardeşler aftan yararlanmak istiyor. Kırcı'nın avukatı Hüseyin Ayan, bayram sonrasında yasayı Ayerel mahkemeye başvuracak.

"Ergin kardeşler çıkmalı"
Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı da dahil olmak üzere 23 faili meçhul olaya karıştıkları iddiasıyla Ankara DGM'de yargılanan "Umut Davası" sanıklarının avukatı İbrahim Ceylan ve Hizbullah davasının avukatı Mehmet Ali Bulut da mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Murat Demirel'in de aralarında olduğu Kasırga sanıklarının avukatı Şenol Özel ise "Buffalo, Kasırga, Ergin kardeşler ve Paraşüt sanıkları da aftan yararlanmalı" dedi.

Apaydın'ın başvurusu 23 Ocak'ta görüşülecek
CENNET NAR İstanbul

Şartla salıverilme ve cezaların ertelenmesine ilişkin yasanın bazı suçları kapsamamasının Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden avukat Burhan Apaydın'ın başvurusunun duruşmada değerlendirilmesine karar verildi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne önceki gün başvuran Apaydın, dolandırıcılık ve sahtecilik suçundan yargılanan müvekkili Alpaslan Yalçın'ın da yasadan yararlanması gerektiğini iddia etmişti. Apaydın'ın başvurusu, 23 Ocak'ta değerlendirilecek.



GÜNCEL