Gündem Herkes babası kan davasına kurban giden bu çocuğu konuşuyor

Herkes babası kan davasına kurban giden bu çocuğu konuşuyor

08.04.2008 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

Herkes babası kan davasına kurban giden bu çocuğu konuşuyor

Herkes kan davası katliamına kurban olan babası Bahri İkilik’in cesedine sarılarak gözyaşı döken 12 yaşındaki küçük  Vedat'ı konuşuyor

Haberin Devamı


12 yaşındaki Vedat'ın olay yerine 50 metre uzaklıktaki Abacı İşhanı’nda ayakkabı boyacılığı yaptığı, silah sesleri üzerine olay yerine gittiğinde babasının cansız bedeni ile karşılaştı ve babasına sarılarak uzun süre ağlayan çocuk intikam yeminleri içinde feryat etti.

"BİZ ONLARIN KÖKLERİNİ KAZIYACAĞIZ "

Olay sırasında çalıştığı motosiklet tamircisinde silah seslerini duyarak olay yerine gelen ve babasının öldürüldüğü ana tanıklık eden ve cesedine sarılarak gözyaşı döken 12 yaşındaki Vedat İkilik, Emniyet Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Sosyal hizmet uzmanı denetiminde ifadesi alınan Vedat İkilik, ardından ailesine teslim edildi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan ve bugüne kadar hiç okula gönderilmediği ortaya çıkan Vedat İkilik, motosiklek tamircisinde çalıştığını ve zaman zaman ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi. Silah sesini duyunca tamirciden sokağa çıktığını belirten Vedat İkilik, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Silahlı bir adam babamı kovalıyordu. Ben de ‘Yapma, babamı öldürme’ diye bağırdım. Bu sıra silahını bana doğrultup ateş etti. Kurşun ayağımın yanından sekip gitti. Ardından da babama ardı ardına ateş edip kaçtı. Babam yere yığılmıştı, koşarak üzerine kapandım. O anı düşünmek bile istemiyorum. Babam gözlerimin önünde öldü. Onlar, babamdan ne istedi ki, biz onlara bir şey yapmadık. Ancak şunu unutmasınlar, bizden 5 kişi aldılar, biz onların köklerini kazıyacağız.” 

ONLARA KAN VERDİK, ONLAR CANIMIZI ALDI”

Dünkü saldırıda öldürülen Bahri ve Recep İkilik’in kardeşi çay ocağı işleten 41 yaşındaki Mahmut İkilik, Barbaros Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul ederken olayın şokunu yaşıyor.

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde İnce, İkilik ve Zeren aileleri arasındaki 2 ayrı kan davası olduğunu belirten Mahmut İkilik, kendilerinin de İnce Ailesi ile Zeren Ailesi arasındaki kan davasının kurbanı olduklarını ileri sürdü. Geçen yıl Ömer İnce’nin öldürüldüğü dakikalarda Diyarbakır’dan kendisini arayarak akrabalarıyla telefon konuşması yaptığını, bu nedenle cinayetle ilgisinin olduğu gerekçesiyle Zeren Ailesi’nden 4 kişi ile birlikte tutuklanıp geçen hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ifade eden Mahmut İkilik, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“İnce Ailesi, bu tutuklama nedeniyle Ömer İnce’nin öldürülmesine karıştığım gerekçesiyle bizim aileden intikam almak için 5 akrabamı öldürdü. Halbuki, biz Zeren Ailesi ile İnce Ailesi arasında ortaya çıkan kan davasının büyümemesi için İnce Ailesi’ni Tarsus’a getirdik. Onlara kol kanat gerdik. Ev kiralarını bile ödedik. Ama onlar bizi Ömer İnce’nin öldürülmesinden sorumlu tutup katliam yaptılar. İnsanlığımızın cezasını çektik. Sahip çıktığımız ve bugün gözaltında olan zanlılardan M. ve R.İ.’nin babaları Mevlüt İ.’ye kalp hastası olması nedeniyle acil istenen kanı bizzat ben ve öldürdükleri kardeşim Bahri verdi. Biz onlara kan verdik, onlar bizim canımızı aldı. İnsanlığımıza böyle karşılık verdiler” dedi.

OLAYLA İLGİLİ BAŞBAKAN ARADI

Olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay telefonla Mersin Valisi ve Emniyet Müdürünü arayarak olayla ilgili bilgi aldığı, olayın çözülmesi için gerekli tüm çalışmaların hızlı şekilde yapılması talimatını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SORGULARI SÜRÜYOR

Tarsus’ta 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan M.İ. R.İ., babaları Mevlüt İ., akrabaları Kazım İlten ile olaya adı karışan akrabaları Nihat Ataş’ın sorgusu sürüyor. Gece düzenlenen operasyonda evlerinde ruhsatsız tabanca bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İkilik Ailesi’nden Fikri ve Şahabettin İkilik ise haklarında yasam işlemin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan saldırıda öldürülen 5 kişinin cesetleri Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Ölenlerden Abidin, İzzettin ve Ahmet İkilik bugün öğle saatlerinde Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Recep ve Bahri İkilik'in de otopsinin tamamlanmasından sonra aynı yerde toprağa verileceği belirtildi.

Yazarlar