Gündem Hesabı hacker boşalttı, parayı banka ödeyecek

Hesabı hacker boşalttı, parayı banka ödeyecek

16.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

HACKER’LAR tarafından cep telefonu numarası sahte belgelerle kapattırılıp hesabındaki 30 bin 500 lirası çekilen Antalyalı inşaat mühendisi Seyit Yılmaz’ın açtığı davada mahkeme, banka ve GSM firmasını parayı faiziyle birlikte ödemeye mahkûm etti

Hesabı hacker boşalttı, parayı banka ödeyecek

12 Ocak 2009’da bankanın sistemine giren hacker’lar, Seyit Yılmaz’ın müşteri bilgilerini ele geçirdi. Kimlik bilgileriyle sahte nüfus cüzdanı örneği düzenleyen hacker’lar, bir GSM bayiinden Yılmaz’ın cep telefonu aboneliğini iptal ettirdi. Daha sonra internet bankacılığı sistemine giren hacker’lar, Seyit Yılmaz’ın hesabındaki 30 bin 500 lirayı, İstanbul Ulus’taki bir banka şubesinde ’İbrahim Kapağan’ adına açılmış hesaba aktardı.
Seyit Yılmaz’ın hesabının bulunduğu banka, para hareketini Yılmaz’ın iptal edilen telefonuna mesaj olarak gönderdi. Bu mesaj, hattı kapalı olduğu için Yılmaz’a ulaşmadı. Banka görevlileri, ertesi gün başka bir numaradan Yılmaz’a ulaşarak, EFT’yle havale yaptığını bildirdi. Yılmaz ise, “Böyle bir havale yapmadım. Nasıl benden teyit almadan parayı havale edersiniz?” diye itiraz etti. Hem bankaya hem de cep telefonunu kendi bilgisi dışında kapattığı gerekçesiyle GSM şirketine Antalya Tüketici Mahkemesi’nde dava açan Seyit Yılmaz, zararını faiziyle istedi. Mahkeme, gerekçeli kararında GSM şirketi ile bankayı sorumlu tuttu. Mahkeme, paranın banka ve GSM firması tarafından ortak olarak yasal faiziyle Seyit Yılmaz’a ödenmesine hükmetti. Yılmaz’ın avukatı Cengizhan Gököz, “Bu içtihat oluşturabilecek bir karardır” dedi.