Gündem Heybeliada’da yangın korkuttu

Heybeliada’da yangın korkuttu

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Prens Adaları’nnı ikinci büyük yerleşim yeri olan Heybeliada’da dün yangın çıktı. Şiddetli rüzgârla yayılma tehlikesi gösteren yangın panik yarattı.

Heybeliada’da yangın korkuttu

Dün öğle saatlerinde Heybeliada’nın Alman Koyu’nun hemen üzerindeki Domuz Tepesi’ndeki ağaçların arasından dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar hemen itfaiyeyi aradı. Yaz günü ve hafta sonu nedeniyle çok sayıda İstanbullu ve turistin geldiği adadaki itfaiye yangına hemen müdahale etti, ancak yetersiz kaldı. Sık ağaçlarla örülü ormanın içerilerine ilerleyemeyen itfaiye havadan müdahale için destek istedi. İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı yangın söndürme helikopteri, hemen havalanarak Marmara Denizi’nden aldığı suyla yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Karadan yapılan müdahalelerle de yangın tamamen söndürüldü. İstanbul Valiliği ise yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü Ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle saat 16.30’da kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir” dedi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Bugün saat 15.00’te Adalar ilçemiz Çamlimanı mevkiinde henüz bilinemeyen bir nedenle çıkan yangında 1 hektarlık alandaki kızılçam ormanı zarar görmüştür. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü Ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesiyle saat 16.30’da kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebinin tespitine ilişkin soruşturma başlatılmıştır.”

Heybeliada’da yangın korkuttu