Gündem HGS Bakiye Sorgulama Ve Geçiş İhlali Öğrenme

HGS Bakiye Sorgulama Ve Geçiş İhlali Öğrenme

02.07.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

HGS Bakiye Sorgulama Ve Geçiş İhlali Öğrenme

Türkiye’deki karayollarında ve köprülerde bulunan ücretli geçiş sistemlerinde yeni bir sisteme geçiş yapıldı. Modern Türkiye’deki araç trafiğini en iyi şekilde karşılayabilmek amacı ile geliştirilen yeni ücretli geçiş sistemi HGS bakiye ile otomatik ödeme yapılarak, ücretli geçiş gişelerinden geçişler yapılabiliyor. Araç sürücülerinin otoyol ve köprülerde bulunan ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmak zorunda kaldıkları kart okutma çilesini sona erdiren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bu gibi önemli noktalardaki yoğun trafik sorununa ek olarak araçların ücretli geçiş gişelerinde duraksamalarından kaynaklanan trafik kilitlenmesinin büyük ölçüde önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Türkiye’deki otoyol ve köprülerde bulunan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinin yetersizliğinin ortadan kaldırılabilmesi amacı ile daha ileri teknolojik bir sisteme bağlı yeni bir geçiş sistemi geliştirildi. Ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Türkiye’deki tüm otoyol ve köprülerdeki ücretli geçiş sistemlerinde yeni nesil teknolojik bir altyapıya sahip olan HGS’ ye geçiş tümüyle tamamlandı. Araç sürücülerinin PTT şubelerinden alabildikleri HGS kartının yanında araçlarının önce camında kolay görünen bir noktaya yapıştıracakları ve kartla aynı HGS bakiye kullanacak olan HGS etiketi veriliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin HGS ücretli geçiş noktalarından geçişleri esnasında araçlarını hiç durdurmadan seri geçiş yapabiliyor. Aracın gişeden geçişi esnasında aracın ön camında bulunan HGS etiketi ile gişedeki sistem etkileşime geçerek HGS bakiye üzerinden ödeme otomatik şekilde alınıyor. Böylelikle araç sürücüleri artık köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerinde durmak zorunda kalmıyor. Bu durum trafiğin son derece yoğun olduğu bölgelerde trafiğin oldukça önemli bir boyutta rahatlatılabilmesine yardımcı oluyor.

Günümüz modern internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan bu Hızlı Geçiş Sistemi için PTT Genel Müdürlüğü tarafından araç sürücülerine oldukça önemli hizmetler sunuluyor. Özellikle de araç sürücüleri artık HGS bakiye yönetimi açısından da son derece önemli hizmet kolaylıklarından yararlanabiliyor. Özellikle de günümüzde PTT Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan online HGS müşteri hizmetleri ekranından HGS bakiye sorgulamaları en pratik şekilde yapılabiliyor. HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olan PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemleri için müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelikleri bulunmuyor ise üye olun ekranına giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Bu ekranda T.C. kimlik numarası, e-posta,şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Böylelikle HGS kartındaki güncel bakiye durumu PTT HGS müşteri hizmetleri sistemine giriş yapılarak, internet kolaylığında öğrenilebiliyor. Dijital platformda yer alan bu web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri geçiş ihlali sorgulaması yapılacak aracın plakası girilerek kolay bir şekilde üyeliksiz gerçekleştiriliyor.