Gündem HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır?

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır?

14.04.2015 - 11:11 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS bakiye durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi almak ve HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır

Bu yazımızda sizlere HGS yani diğer bir deyişle Hızlı Geçiş Sistemi hakkında bilgi vereceğiz. Umarız ki vereceğimiz bu bilgiler HGS hakkında merak ettiğiniz sorulara yanıt olurlar. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ve internet uygulamalarının inanılmaz geniş bir yelpazeye ulaşarak hemen her türlü işimizi sanal ortam üzerinden halledebildiğimiz günümüzde, HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulama işlemi için de internet sorgulama işlemlerinden faydalanacağız. Bu tür sorgulama işlmlerini internet üzerinden yapmamızın sebebi ise çok daha hızlı, pratik ve çok daha az zaman almasıdır. İlk olarak HGS bakiye ve geçiş ihlali hakkında bir kısım bilgiler vererek sorgulama işleminizi yapmadan önce temel bir bilgiye sahip olmanızı diliyoruz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Genel amacı ile HGS, yoğun araç trafik sonucu sıkışan trafik ve otoyolların yoğunluğunu azaltmakamacıyla oluşturulmuş bir Hızlı Geçiş Sistemidir. Oluşturulan gişeler vasıtası ile herhangi bir duraksama yapmadan hızlı bir şekilde trafiğin akmasını sağlayacak olan HGS sayesinde, yoğun trafiğe bir nebze de olsa çözüm bulunmuştur. Pek çok anlaşmalı kurum ve bankalardan kolaylıkla temin edebileceğiniz HGS cihazları, gişelerden geçilmesi sırasında HGS hesabınızda bulunan bakiyeden otomatik olarak çekim yaparak herhangi bir duraklama yapmanıza gerek kalmaksızın geçiş yapma hakkı sağlar. HGS hizmetini PTT kurumları vermektedir. Bu yüzden HGS bakiye ve geçiş ihlali konusuyla ilgili sorgulama işlemlerini de PTT kurumunun resmi internet sitesi aracılığı ile gerçekleştirebilme imkanına ve kolaylığına sahipsiniz. Bakiye öğrenme ve HGS hesabınıza para yükleme gibi hizmetleri yine aynı şekilde anlaşmalı kurumlar ve PTT aracılığı ile yapabilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığı kullanarak da hesabınıza para transferini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.Şimdi birazda HGS sorgulama işlemlerimizin nasıl yapılacağından bahsedelim.

Haberin Devamı

İlk olarak HGS geçiş ihlali ve HGS geçiş ihlali sorgulama hizmetinden bahsetmek istiyorum. HGS geçiş ihlali, HGS aboneliğiniz olmadığı halde yada HGS aboneliğiniz bulunması fakat içerisinde yeterli bakiye olmadığı durumlarda HGS gişelerinden geçmeniz durumunda yapacağınız HGS geçiş ihlali durumlarını kapsamaktadır. Bu sorgulama işlemini yukarıda da bahsettiğimiz gibi PTT kurumunun internet sitesi üzerinden gerçekleştireceğiz. Bu sorgulama işlemi sadece plaka bilgisi gerektirmektedir. Aracınızın plaka bilgisini belirtilen boşluğa girip, güvenlik kodu bilgisinide doldurup “Sorgula” butonuna basarak HGS geçiş ihlali sorgulama işleminizi başarıyla ve büyük bir kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Diğer bir sorgulama olan HGS bakiye sorgulama işlemi de yine aynı şekilde PTT’nin internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Fakat tek fark bu sorgulama işlemi üyelik sistemi gerektirmektedir. Üyelik bilgileriniz mevcut ise “Müşteri Hizmetleri Giriş” ksmından e-posta ve şifre bilgilerinizi doldurup “Giriş Yap” butonuna bastıktan sonra sistem içerisinde HGS bakiye sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Ancak üyelik sistemine kayıtlı değilseniz “Üye Olun” seçeneğiyle TC Kimlik/Vergi No, e-posta bilgilerinizi girip ve yeni bir şifre oluşturarak “Üye Ol” butonuna tıklayıp üye olarak HGS bakiye sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.