Gündem HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri online yapılıyor!

HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri online yapılıyor!

03.10.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye sorgulama işlemi için artık gerekli birimlere bizzat başvuruda yapmanıza gerek kalmayacaktır. HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye sorgulama işlemi için tek ihtiyacınız olan şey internet bağlantısı olacaktır. Bu erişimi sağladıktan sonra HGS geçiş ihlali sorgulama - bakiye Sorgulama işlemini resmi PTT web sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri online yapılıyor

Artık trafikte bireysel araç kullanımdan kaynaklı son zamanlarda oldukça bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğun sebebi vatandaşların konforlu ulaşım sağlamak amaçlı aldığı ve trafiğe çıktığı araçların git gide artmasıdır. Her ne kadar toplu taşıma araçları hem ekonomik hem de pratik görünse de toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk sebebi ile artık vatandaşlar bu seçeneği pek sıcak yaklaşımda bulunamamaktadırlar. Bu nedenden dolayı günümüzde artık araç alım satımı da artmıştır. Sadece tek bir sebep olarak bireysel araç kullanımı trafiğin yoğunluğuna sebep oluyor diyemeyiz. Bunu etkileyen diğer faktörlerde vardır.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu faktörlerden biri de özellik ile otoyollarda ve köprüler bulunan ücretli turnikelerdir. Bu turnikeleri geçmek için önceden kart okutmanız gerekmekteydi .Ve bu kartın cihaz tarafından algılanması ve bakiyenizden gereken ücretin düşmesi için trafiği aksatacak kadar beklemeniz gerekmekteydi. Ancak yeni bir uygulama sayesinde bu dur kalklara bir son geldi. Açılımı Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS sayesinde artık vatandaşlar araçları ile seyir halindeyken hiç duraksamaya gerek kalmadan köprülerden ve otoyollardan geçişlerini sağlayabileceklerdir. HGS Sistemine abone olmak için yapmanız gereken işlemlerde en az geçişleriniz kadar hızlı olacaktır.

HGS ye dahil olabilmek için sizlerin bulunduğu ilde en yakın yerdeki PTT şubelerine aracınız ile beraber gidin. Burada PTT‘deki yetkililer sizlerin araçlarına bakiyeli bir çip yerleştireceklerdir. Bu çipi taktırdıktan sonra artık HGS’den faydalanabileceksiniz. Ancak bazı durumlar bakiyenizin bittiğini fark edemeyebilirsiniz yada acil bir işiniz çıktığında bakiyeyi doldurmaya yeterli zamanınız olmayabilir. Bunun gibi durumlarda da geçiş işlemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak her bakiyesiz geçişinizde HGS geçiş ihlalinde bulunmuş olacağınızı unutmayın. Bu geçiş ücreti ise sizlerin hesabında borç olarak görünecektir. Bunun için ise ihtiyaç duyacağınız işlem HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemi olacaktır. HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye Sorgulama işlemi için öncelik ile resmi PTT web sayfasından HGS bölümüne ulaşın. daha sonra karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada sistemin sağ üst köşesinde yer alan HGS İhlali butonuna tıklayın. Ve daha sonra yine karşınıza yenilenerek açılacak olan alanda plaka kodunuzu girin ve bu şekilde HGS geçiş ihlali Sorgulama- bakiye sorgulama işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz mümkün olacaktır. HGS geçiş ihlali sorgulama- bakiye sorgulama işlemi için girmiş bulunduğunuz sisteme internet bağlantısı olan her akıllı cep telefonunda yada bilgisayarlardan erişim sağlayabilmeniz mümkündür. Bu sistemi ziyaret etmek için de mesai saatlerini göz önünde bulundurmadan 7724 giriş yapabilirsiniz