Gündem HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi SMS ile yapılıyor mu?

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi SMS ile yapılıyor mu?

02.06.2016 - 11:12 | Son Güncellenme:

Araç sürücülerine PTT’den HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama hizmeti sunuluyor. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama ile birlikte araç sürücüleri HGS kart yönetimlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulamanızı nereden nasıl yapacağınızı haberimizde açıkladık.

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi SMS ile yapılıyor mu
Trafikte yaşanan sorunlar araç yoğunluğu kadar aynı zamanda da karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden de kaynaklanıyor. Özellikle OGS ve KGS gibi ücretli geçiş gişelerinde araçların köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçların geçiş ücreti ödemekle uğraşması zaten özellikle trafiğin büyük bir sorun haline geldiği büyük kentlerde trafiğin durma noktasına gelmesine neden oluyor. Bunun önüne geçilebilmesi amacı ile de Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda daha modern ve daha akıllı geçiş sistemi olan Hızlı Geçiş Sistemi dahilinde araç sürücüleri PTT şubelerinden aldıkları HGS kartlarının yanında verilen HGS etiketini aracının ön camında kolay görünen bir noktaya yapıştırarak, HGS gişelerinden geçişi esnasında otomatik olarak geçiş ücretini ödeyebiliyor. Bu tarz bir uygulama büyük kentlerdeki trafik sorununun önemli ölçüde çözülebilmesine imkan veriyor.

· HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

· HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araç sürücülerine HGS bakiye sorgulama ve ihlal sorgulama gibi konularda önemli bir yönetim kolaylığı getirildi. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte araç sürücülerinin internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalında HGS bakiye sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. HGS kart kullanıcılarının eski geçiş sistemlerinde karşı karşıya kaldıkları olumsuzlukların ve zorlukların bulunmamasını sağlayacak bir hizmet yapısının oluşturulmuş olduğu Hızlı Geçiş Sistemi dahilinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından internet üzerinde oluşturulan>Bu kapsamda da internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalına bulunduğu her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabilen araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirerek, HGS kartlarında bulunan güncel bakiye tutarına ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgileri öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Ayrıca HGS bakiye sorgulama işlemlerinin kolay bir şekilde gerçekleştirilebildiği PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini de>İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde HGS bakiye sorgulama yapabilmek için araç sürücülerinin öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor. Bu şekilde HGS güncel bakiye durumu bilgisini mobilden veya bilgisayardan kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Ayrıca PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde üyelik olmadan da HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri ile bakiye yetersizliği ve daha pek çok nedenden dolayı yapmış oldukları HGS yasadışı geçiş ihlallerinden kaynaklı ceza olup, olmadığını öğrenebiliyor.