Gündem HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi aynı sistem üzerinden sorgulanabiliyor!

HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi aynı sistem üzerinden sorgulanabiliyor!

06.12.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

HGS kart kullanıcılarının güncel HGS bakiye durumu bilgilerini dahi internette HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri sağlanıyor. Bakanlığın online HGS geçiş ihlali sorgulama –bakiye sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat tüm HGS kart kullanıcıları tarafından gerçekleştirilebiliyor. İnternette PTT HGS Müşteri Hizmetleri üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri mobil cihazlardan da gerçekleştirilebiliyor.

HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi aynı sistem üzerinden sorgulanabiliyor

Hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi yaşamın her alanında çok önemli çözümler sağlıyor. Bu yüzden de son dönemlerde internet üzerinde vatandaşların yaşamlarının her alanında ihtiyaçlarına yönelik olarak dijital hizmet uygulamaları her konuya ilişkin olarak sunuluyor. Son dönemlerde karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde etkin bir şekilde kullanılmaya başlanan HGS kapsamında bakanlık tarafından internette online HGS bakiye sorgulama hizmeti de sunulmaya başlandı. Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde kendisine sunulan bu online HGS bakiye işlem uygulaması ile birlikte artık karayollarında yer alan ücretli geçiş gişelerine ilişkin olarak var olan kartlarındaki bakiye durumunu çok daha pratik bir şekilde takip edebilme ve bakiye yönetimlerini çok daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucunda faaliyete geçirilen PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı, günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde tüm araç sürücülerine ve HGS kart kullanıcılarına HGS kart bakiye yönetimi ve diğer işlemleri konusunda çok ciddi fırsatlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde yer alan bakanlığın online PTT HGS Müşteri Hizmetleri HGS kart kullanıcıları tarafından online HGS bakiye sorgulama işlemleri çerçevesinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden HGS kart kullanıcılarının hızlı ve kolay bir şekilde HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu öğrenebilecekleri online HGS bakiye sorgulama işlemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak HGS kart kullanıcılarının PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden bu şekilde bakiye durumunu kontrol etmeleri veya HGS bakiye yükleme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne üyelik gerçekleştirmeleri gerekiyor. HGS kart kullanıcısı olan araç sürücüleri mobil cihazlarından da kullanabildiği PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinde yer alan ‘müşteri girişi’ ekranındaki ‘yeni üyelik’ penceresinde sadece T.C. kimlik numarası ve e-posta bilgilerini girerek ve bir giriş şifresi belirleyerek üyeliklerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Daha sonra HGS kart kullanıcıları online HGS bakiye sorgulama işlemini internete erişim sağlayabildiği her noktadan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ne T.C. kimlik numaraları ve belirledikleri şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinde vatandaşların HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. HGS kart kullanıcıları internet üzerinden gerçekleştirebildikleri bu sorgulama işlemi ile birlikte karayolları üzerinde yer alan HGS ücretli geçiş gişelerinden yaşanabilen yasadışı geçiş ihlalleri dolayısı ile herhangi bir HGS geçiş ihlali cezası uygulanıp, uygulanmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Üstelik araç sürücüleri internette yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinde online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için üye olmak durumunda da değil. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri uygulama ekranında yer alan ‘geçiş ihlali sorgulama’ ekranından sadece sorgulanacak aracın plaka bilgisi girilerek gerçekleştiriliyor.