Gündem HGS Online Uygulama İle HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Online Uygulama İle HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

26.04.2015 - 09:52 | Son Güncellenme:

HGS bakiyenizi internet üzerinden öğrenebilir, geçiş ihlali sorgulamanızı yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemlerini yapabilmek için yapmanız gerekenleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS Online Uygulama İle HGS Bakiye Sorgulama, Yükleme ve Geçiş İhlali Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi; vatandaşların, köprü, otoyol ve otoban gibi ulaşım konumlarından, araçları ile, hızlı ve kesintisiz bir şekilde geçmesini sağlayan bir uygulamadır. HGS uygulaması sisteme girmeden öncesinde, OGS uygulaması ile yapılan bu geçiş işlemleri, artık HGS adı altında hizmet sunmaya devam etmektedir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS BAKİYE YÜKLEME

HGS uygulamasını kullanmanız için hazırlanmış olan, HGS kartınızı bazı bankalar ve PTT şubeleri aracılığı ile hem temin edebilirsiniz hem de doldurabilirsiniz. Çünkü köprü ve otobanlarda ücret ödeme noktaları bulunmamaktadır.Peki, HGS bakiye sorgulamanızı nasıl yapabilirsiniz?Bu sorunun cevabı yazımızın devamında ayrıntılı ama net şekilde yer almaktadır.

HGS bakiye sorgulama

HGS bakiye sorgulamanızı, ister, PTT şubelerine giderek, isterseniz de, internet üzerinden, PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulaması işlemleri sayesinde, HGS kartınızda kalan geçiş hakkınızın bakiyesini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer HGS bakiye sorgulamanızı, bu şekilde web üzerinden, yani PTT resmi internet adresi üzerinden yapmayı tercih ediyorsanız, öncelikle, bakiye sorgulamanızı yapabilmeniz için, konu ile ilgili olan bu HGS müşteri hizmetleri sistemine üye olmanız gerekmektedir.HGS bakiye sorgulaması için tasarlanmış olan bu sisteme üyelik yani kayıt işlemleri ise şu şekilde yapılmaktadır;

Burada öncelikli olarak, adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, açılacak olan yeni sayfanın sağ üst tarafında yer alan ve,‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ başlığı ile hazırlanmış olan bölümü göreceksiniz.

Daha sonraki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Bu açılan yeni sayfada yer alan ve ‘Üye Olun’ ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ başlıkları ile hazırlanmış olan bölümler içinden, ‘Üye Olun’ yazan bölüme geliniz.

Devamındaki aşamada, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara yazınız.

Bu şekilde, sisteme giriş için şifrenizi almanızın ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

Daha sonra, sayfada yer alan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız ve son olarak da, sayfada yer alan ve ‘Üye Ol’yazan alanı işaretleyiniz.

Üyelik işlemlerinizi bu şekilde yaptıktan sonra artık, HGS bakiye sorgulamanızı aşağıda anlatıldığı şekli ile yapabilir ve HGS kartınızda kalan geçiş hakkınızın ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz. O zaman, HGS bakiye sorgulaması için izlemeniz gereken yol şöyledir;

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulaması yapmak için öncelikle, adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında burada, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Daha sonra bu sayfada yer alan ve ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ yazan bölümleri doldurunuz.

Son işlem olarak da, ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

HGS bakiye sorgulamanızı bu şekilde yapmış olursunuz.

HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri aslında çok önemlidir. Çünkü bu sorgulatma işlemi sayesinde, eğer bilmeden bir geçiş ihlali yapmışsanız, bunu çok geç kalmadan öğrenme imkanına erişirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri de, tıpkı HGS bakiye sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, PTT şubelerinden ya da PTT müşteri hizmetleri web adresinden yapılabilmektedir. Buna göre;

Öncelikle,adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Burada sisteme üye olmadan direkt olarak, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alan ve ‘geçiş ihlali sorgula’ yazan bölüme geliniz.

Daha sonra açılan sayfada, ‘araç plaka numarasını giriniz’ şeklinde yazılı olan bölümü doldurunuz.

Son olarak da, yine bu sayfada yer alan güvenlik kodunu yazınız ve ardından ‘sorgula’ yazan alanı tıklayınız.