Gündem ‘Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum’

‘Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum’

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Necmiye Alpay ve gazetenin yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, “Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak, terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada 5’er yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

‘Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum’

‘İfade özgürlüğü’

Mahkemeye 2 sayfalık yazılı ifade veren Alpay, amacının şuç işlemek veterör propagandası yapmak olmadığını belirterek “Amacım sadece basın ve ifade özgürlüğünü savunmaktır. Söz konusu olan bir suç edimi değil, bir voltaire edimidir. Yani davasıdır. Kaldı ki ömrümün son 35 yılında basın ve ifade özgürlüğünün taşıdığı hayati öneme yakından tanıklık etmiş bulunmaktayım” dedi. Alpay, “Sembolik olarak 1 günlüğüne ifa etmiş olduğum genel yayın yönetmenliği sıfatının şartları oluşmamıştır. Başka bir mahkemede adı geçen gazetede danışman sıfatıyla bulunduğun için tutuklanmış bulunmaktayım. Bunun da bir tezat olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.
Özgür Gündem’de bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan sanatçı Jülide Kural ile gazeteciler Hasan Cemal ve Yıldırım Türker de ayrı ayrı hakim karşısına çıkarak savunma yaptılar. Mahkeme başkanının duruşmayı 14 Şubat sevgililer gününe erteleyerek, “Çiçek böcekle gelirsiniz” demesi gülüşmelere neden oldu.