Gündem ‘Hipnozla işkence’de 5 kişiye soruşturma

‘Hipnozla işkence’de 5 kişiye soruşturma

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Hava Kuvvetleri Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok, 2009 yılında Kayseri’de cemaat yapılanmasının ‘ordu içinde fişleme yaptığı’ gerekçesi ile “Işık evleri” soruşturmasını başlattı.

‘Hipnozla işkence’de  5 kişiye soruşturma

Soruşturma kapsamında astsubaylar Ali Balta, İsmail Doğan ve Orhan Güleç, “Emre itaatsizlik” ve “Resmi evrakta tahrifat” suçundan sorgulandılar. Askerler, sorguya katılan Yarbay Gürol Doğan’ın hipnoz tekniği ile kendilerini sorguladığını öne sürdü.
Emniyet’e götürüldüler
Bunun üzerine dönemin Hava Kuvvetleri Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok ve Yarbay Gürol Doğan hakkında dava açıldı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, işkence suçundan Üçok’a 7 yıl 6 ay, Doğan’a da 9 yıl ceza verdi. Üçok, üç ay önce savcılığa başvurarak raporda imzası bulunan 8 üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ümit Naci Gündoğdu ve üyeler Prof. Dr. Kamil Hasan Tüzün, Prof. Dr. Mehmet Zeki Güzel, Doç. Dr. Abdülkadir Koçer ve Prof. Dr. Cengiz Haluk İnce hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltına alınan bu 5 kişinin emniyet sorguları sürüyor.