Gündem ‘Hizbullah dehşeti’ni yazan Milliyet muhabirine soruşturma

‘Hizbullah dehşeti’ni yazan Milliyet muhabirine soruşturma

25.11.2008 - 01:14 | Son Güncellenme:

Yasadışı Hizbullah operasyonu zanlısı Hüseyin O.’nun devlete ait araçla örgüt toplantılarına gittiğini yazan ve Davut Oral isimli kişinin domuz bağıyla öldürülmesine ilişkin olarak zanlı Mehmet Şerif O.’nun evinde ele geçirilen CD’deki “dehşet” görüntülerine ulaşan Milliyet muhabiri Tolga Şardan hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatıldı

‘Hizbullah dehşeti’ni yazan Milliyet muhabirine soruşturma

Şardan dün Ankara Adliyesi’ne giderek, 18 Kasım tarihli Milliyet gazetesinde manşette yer alan “Resmi Plakalı Hizbullahçı” haberi ve aynı operasyona ilişkin www.milliyet.com.tr’de yayınlanan CD görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında ifade verdi.
Şardan, söz konusu haberleri kendisinin yaptığını, CD görüntülerini de Milliyet’in internet servisine kendisinin verdiğini söyledi. Şardan’a ifadesi sırasında haber ve görüntüleri kimden aldığı da soruldu, ancak Şardan, Basın Kanunu uyarınca haber ve bilgi kaynağını açıklayamayacağını söyledi.
İfade sırasında hazır bulunan Şardan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu da “Müvekkilimin amacı, hiçbir zaman gizliliği ihlal değildir. Gazeteci olarak görevini yapmıştır” dedi. Soruşturmanın “basın ve yayın yoluyla soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek” suçunu düzenleyen TCK’nın 285 / 3 maddesi uyarınca yürütüldüğü öğrenildi.

Yazarlar