Gündem Hizbullahçıdan hakime: Size beddua edeceğim

Hizbullahçıdan hakime: Size beddua edeceğim

16.02.2011 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Hizbullahçıdan hakime: Size beddua edeceğim

TERÖR örgütü Hizbullah’ın Şura üyesi Hacı Bayancuk, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay dosyayı 5 Eylül’e kadar görüşemezse, Bayancuk CMK’nın 102’inci maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle serbest kalacak.

Haberin Devamı

Hizbullah terör örgütüne yönelik 5 Eylül 2001 yılında Adana Tekir Yaylası’nda düzenlenen operasyonda teslim olan örgütün üst düzey sorumlularından Hacı Bayakcuk’un yargılanması tamamlandı. Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada tutuklu sanık Bayancuk ile avukatları Zekeriya Yapıcıoğlu ve Hüseyin Yılmaz hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, daha önceki mütalaasını tekrarlayarak, sanık Bayancuk’un ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları, dosyada kesin ve inandırıcı delilerin bulunmadığını ileri sürerek, Bayancuk’un yakalandığı iddia edilen yere ilişkin görüntü kayıtlarının bulunduğunu ve bunların mahkeme tarafından incelenmesini talep etti. Mahkeme, avukatların talebini ’dosyanın geldiği aşama’yı göz önüne alarak reddetti.

Haberin Devamı

HAKİMLERE KIZDI: SİZE BEDDUA EDECEĞİM

Son sözü sorulan sanık Hacı Bayancuk, "Yargıtay kararı doğrultusunda hüküm kurulacak olursa, sizlere karşı kinim olacak ve beddua etmek durumunda kalacağım. Ben müslümanım, inanmışım. Ben ahirette sizinle hesaplaşmak istemiyorum. Cenabı hakkın dediğine inanırım. Eğer suçlu isem cezamı çekmiş oluyorum, değilsem cenabı hak intikam alacaktır" dedi.

Yargılamanın bittiğini bildiren mahkeme, sanık Bayancuk’u önce ’Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını ya da bir kısmını tağyir, tedbil ve ilgaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından, verilen cezanın ’failin geleceği üzerindeki etkilerini’ göz önüne alındığını belirten mahkeme, cezayı ömürboyu hapseçevirdi.

DAHA ÖNCE VERİLEN 15 YIL HAPSİ YARGITAY BOZDU

Yargıtay Bayancuk’un dosyasını 5 Eylül’e kadar görüşemezse, tutukluk sürelerini düzenleyen CMK’nın 102’inci maddesindeki değişiklik nedeniyle, 10 yıllık tutukluk süresini dolduracak Bayancuk tahliye edilecek.

Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkamesi’nin, 2007 yılında Bayancuk’a örgüt üyeliğinden verdiği 15 yıl hapis cezasını, Yargıtay, ’Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek’ suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirterek, bozmuştu.

Haberin Devamı

İKİNCİ BÜYÜK OPERASYONDA YAKALANDI

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü Beykoz operasyonundan sonra örgüte yönelik gerçekleştirilen 5 Eylül 2001 tarihindeki ikinci büyük operasyonda, Adana Kepir Yaylası’nda örgütün üst düzey yöneticileri Sülhaddin Ürük ölü ele geçirilmiş, Hacı Bayuncuk ve Veysel Özel teslim olmuşlardı. Hizbullah Şura üyesi Hacı Bayancuk, 10 yıla yaklaşan yargılaması sırasında sık sık, örgütün silah kullanmasını benimsemediğini dile getirmişti.