Gündem Hizbullahçıların kaçış mesajı iddianamede

Hizbullahçıların kaçış mesajı iddianamede

18.05.2011 - 12:20 | Son Güncellenme:

.

Hizbullahçıların kaçış mesajı iddianamede

İddianamede, tahliye olan örgüt üyelerinin kaçış planının nasıl yapıldığı da anlatıldı. Tutukluluk sürelerini belirleyen CMK’nın 102. maddesi gereğince Ocak 2011’de tahliye edilen Hizbullahçılar’ın, İran’daki örgüt lideri ‘Dayı’ lakaplı İsa Altsoy’un talimatıyla kaçtıklarının tespit edildiğinin anlatıldığı iddianamede, "Terör örgütünün Avrupa sorumlusu olduğu belirlenen Ali Demir’in, şüpheliler Fikret Gültekin ve Sait Şahin’e e-posta yoluyla, özel olarak şifrelenmiş terör örgütünün şu anki yöneticisi İsa Altsoy’un mesajını gönderdiği belirlenmiştir" denildi.

Haberin Devamı

"ŞİFRELİ MESAJI ÖRGÜT ÜYELERİ 1 AYDA ÇÖZMÜŞ"

28 Ocak 2011 tarihinde şifreli olarak gönderildiği belirlenen elektronik mesajın tamamı da iddianamede yer aldı. Örgüt üyelerinin şifreli mesajı, 23 Şubat 2011 tarihinde çözümlediğinin anlatıldığı iddianamede yer verilen mesaj şöyle:

"Dayının mesajını aynen gönderiyorum. Rehberin (RA) şehadetinin 11. yılında kardeşlerin vuslatını görmeyi ümit ediyor ve büyük bir arzuyla bekliyorum. Elem dolu Beykoz hadisesinin yıl dönümünde Allah’ın bu lutfunu Şehit Rehberin ve Hizbullahi takipçilerinin yüksek gayreti ve yıllardır çektikleri sıkıntılara yormak gerek. Allah’ın izniyle kardeşlerle kucaklaşmak nasip olacak, ancak sabır göstersinler.

T. C’de kalmaları sorun teşkil edecek. Kardeşler muhakkak en kısa zamanda ayrılsın. Edip abi ve Cemal’i buraya bekliyoruz. Biz rehberin himayesinde bir islami hareket olarak İ.İ.C.’den her zaman koruma ve yardım gördük. Burada T.C.’de yaşadığımız hiç bir sıkıntıyı yaşamıyoruz. İnşallah kardeşler de islami rejimde yaşamanın lütuflarını görecekler. Diğer kardeşlerin durumlarını da istişare etsinler. Buraya gelmek isteyen olursa kapılarımız açık. Veya sizin yanınıza gelmek isterlerse tüm gayretlerinizi sarf edin. Kardeşler ailelerini ortalık yatışınca ailelerini yanına aldırabilir. Ancak, şu an tedbirli hareket etsinler ve kimseye bir şey söylemesinler...

Haberin Devamı

Zaten basında yer alan haberler burada tedirginliğe sebep oldu. Bu yüzden gerekli tedbirleri almak lazım. Gerekirse şüpheleri başka yöne çekeyim. Benim de bir müddet buradan ayrılmam gerekebilir. İlk etapta Şam’a gidilebilir. Biz pasaportları oraya göndeririz. Pasaportlar için ihtiyaç olan fotoğrafları kardeş en kısa sürede getirsin. T.C’den çıkışı istişare etsinler. Biz buraya gelecekler için sonrasını ayarlayacağız..."

"KAÇIŞ ORGANİZASYONUNDA PARAVAN’ ŞİRKET"

Örgütsel faaliyetleri gizlemek amacıyla paravan olarak kurulan Global 99 adlı şirketin sahibi olarak görülen örgüt yöneticilerinden Mehmet Bahattin Temel ve kardeşi Mehmet Şefik Temel’in de ‘kaçış’ organizasyonda görevli olduğunun belirtildiği iddianamede, "M. Bahattin Temel’in zaman zaman yurt dışına çıkarak İsa Altsoy ile görüştüğü ve İsa Altsoy’a ait yukarıda belirtilen mesajda pasaportlar için ihtiyaç duyulan fotoğrafları temin ederek sahte pasaport hazırlanabilmesi amacıyla götürecek olan ve "Kardeş" olarak tabir edilen şahsın M.Bahattin Temel olduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLERİN ŞİFRELİ’ İSİMLERİ

İddianamede, sanıklar Mehmet Bahattin Temel ve Fikret Gültekin ile örgütün Avrupa sorumlusu Ali Demir arasında yapılan görüşmelerde, gizlilik kurallarına uyulduğu, teknik takipten kurtulmak amacıyla Fikret Gültekin’e "gazeteci amca", "Uzun", "Uzun’un bacanağı", Mehmet Bahattin Temel’e "Bünyamin abi", örgüt lideri İsa Altsoy’a "Dayı", Ali Demir’e "Hacı abi" kodlarının verildiği vurgulandı. Matbaacı ve takvimci tabirlerinden kurye olduğu düşünülen Eyyüp Arslan’n kastedildiği, İsa Altsoy ile yapılacak buluşmalarda yer tespiti yapılamaması için Suriye’nin "Zeynep" ya da "Zeynep abla", Lübnan’ın "Zeynep ablanın komşusu", İran’ın ise "Zeynep ablanın ötesi" olarak şifrelendirildiği, örgütün Türkiye’deki üst düzey sorumluları ile yurt dışındaki sorumluları arasındaki irtibatı sağlayan e-posta adreslerinin "sandık" olarak nitelendirildiği de iddianamede yer aldı.