Gündem Hızlı flörte jet kapatma

Hızlı flörte jet kapatma

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda ‘hızlı flört’ etkinliği yapıldığı iddiasıyla sosyal medyada gündem olan kafe kapatıldı.

Hızlı flörte jet kapatma

Cihangir’de yaklaşık bir ay önce gerçekleştirildiği öğrenilen etkinliğe ait görüntüler, sosyal medyada ‘hızlı flört’ ve ‘eş değiştirme’ olarak hızla yayıldı. Etkinliğe yönelik tepkilerin ardından kafe dün Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kapatıldı.

Haberin Devamı

Kafe işletmecilerinden Kaan Gür, etkinliğin sosyal medyada yansıtılanların aksine özellikle iş dünyasına yönelik tanışma etkinliği olduğunu savundu. Gür, “Bir etkinlik için bizim dükkanımızı kiralamışlardı. Business etkinliği. İnsanlar burada tanışıyor, iş ortaklığı doğuyor. Buraya mühendisler, mimarlar geliyor, iş yapan insanlar geliyor. Bunu kamuoyunda tamamen bambaşka anlattılar. Eş değiştirmeli partiler olduğunu lanse ettiler. Böyle bir şey asla yok” dedi. Gür’ü aynı gün etkinliğe katılmak için aradığımızda da, görüntülerin İspanyol gecesine ait olduğunu ve her salı benzer etkinlik yapıldığı söyledi. Katılmak istediğimizi söylediğimizde de, bu salı uygun olmadığını haftaya salı katılabileceğimizi ama önceden tekrar aramamız gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

HIZLI FLÖRT NEDİR?

Yakalarında numaralar bulunan ve birbirini tanımayan kadınlar ile erkekler, uzun bir masada karşılıklı otururlar. Önlerinde 'Aşk/Arkadaşlık/Hayır' seçeneklerinin yazılı olduğu kağıtlar bulunur.

Dört dakika boyunca sohbet eden çiftler karşılarındaki insandan aldıkları ilk intibaya göre seçeneklerden birini gizlice işaretlerler.

Sonra zil çalar ve kadınlar masada sabit kalacak şekilde erkekler yer değiştirir, yeni kişiyle tanışırlar. Gecenin sonunda kağıtlar organizatörlerde toplanır. Karşılıklı olarak aşk-aşk ya da arkadaşlık-arkadaşlık seçeneğini işaretlemiş olanların iletişim bilgileri 24 saat sonra taraflara iletilir. Böylece isterlerse bir daha görüşebilirler.

Hızlı flört tipik olarak şu şekilde çalışır:

Mekan Kurulumu: Etkinlik, bar, restoran veya topluluk merkezi gibi belirlenmiş bir mekânda gerçekleşir. Masalar, katılımcıların karşılıklı oturabileceği şekilde düzenlenmiştir.

Katılımcılar: Hızlı buluşmaya katılmakla ilgilenen kişiler etkinliğe önceden kaydolur. Organizatörler genellikle dengeli etkileşimleri kolaylaştırmak için eşit sayıda erkek ve kadın veya başka kriterler sağlar.

Süre Sınırı: Her "tarih" önceden belirlenmiş bir süre, genellikle 3 ila 10 dakika sürer. 

Rotasyonlar: Etkinlik başladığında, bir grup katılımcı kendilerine tahsis edilen masalarda oturmaya devam eder ve diğer grup her tarihten sonra masadan masaya döner. Bu rotasyon, herkes birbiriyle tanışma fırsatı bulana kadar devam eder.

Etkileşim: Her buluşmada katılımcılar sohbet eder ve birbirlerini tanır. Sorular sorabilir, ilgi alanlarını paylaşabilir ve ortak bir zemin bulmaya çalışabilirler.

Haberin Devamı

Geribildirim ve Eşleşmeler: Tüm tarihler tamamlandıktan sonra, katılımcılar genellikle etkinlik organizatörlerine hangi kişileri daha iyi tanımakla ilgilendiklerini belirten geri bildirimde bulunurlar. İki kişi birbirine karşılıklı ilgi gösterirse, bu bir maç olarak kabul edilir ve organizatörler, ilgili taraflar arasındaki iletişimi kolaylaştırır.