Gündem Hürkuş ve Kızıl Elma fuarın gözdesi oldu

Hürkuş ve Kızıl Elma fuarın gözdesi oldu

29.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyük askeri fuarlarından olan SAHA EXPO’da en büyük ilgiyi Hürkuş uçağı gördü. Hürkuş jetinin kokpitine oturarak fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Hürkuş ve Kızıl Elma fuarın gözdesi oldu

Gökhan Karakaş / İSTANBUL - Savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi alanlarında Avrupa’nın en büyük askeri fuarlarından olan SAHA EXPO, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 867 firmanın katılımı ve 24 üniversitenin desteğiyle tamamlandı. İnsansız hava, deniz ve kara savaş araçları, Atmaca gemi savar füzesi, silahlı insansız hava aracı Akıncı, içme suyundan kimyasal harp maddeleri tespit sistemleri, yakın muharebe silahları gibi milli teknolojilerin 26 ülkeden gelen alıcılara tanıtıldığı fuarda en büyük ilgili Hürkuş uçağı gördü. İstanbul Fuar Merkezi’ndeki fuarda sergilenen Hürkuş jetinin kokpitine oturarak fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Silahlı insansız hava aracı Akıncı-Kızıl Elma’da yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi tarafından büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Hürkuş ve Kızıl Elma fuarın gözdesi oldu

Gövde gösterisi

Geçtiğimiz ay Polonya’da düzenlenen dünyanın en büyük savunma sanayi fuarına Türkiye’den 18 üyesiyle katılan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO fuarı başarıyla tamamlandı. 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getiren fuarda, savunma sanayinin milli kuruluşları BAYKAR, ASELSAN, TUSAŞ (TAI & TEI), ROKETSAN, HAVELSAN, OTOKAR, STM, TAİS ve SSM adeta gövde gösterisi yaptı. Deniz, hava, kara savunma sanayinin yanında uzay kümelenmesi konusunda uluslararası üne sahip; FNSS, Leonardo UK, Thales, Dassault Sysemes, Barzan, FED JSC Ivchenko ve Motor Sich gibi markaları ağırlayan SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda pek çok satın alma ve karşılıklı işbirliği anlaşması imzalandı. MSB Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın yanısıra pek çok ülkenin savunma sanayi temsilcisinin ziyaret ettiği fuarda en büyük ilgiyi Hürkuş uçakları gördü.

Haberin Devamı

Fotoğraf çektirme kuyruğu

10 yıldır geliştirilen ve seri üretime geçmesi planlanan Hürkuş’un savaş uçağı ve keşif uçağı modelleri uzun kuyruklara neden oldu Uçuş testlerinin yanında ömür ve hasara karşı dayanıklılık testleri başarıyla yapılan Hürkuş, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi’nden onay alan ilk Türk uçağı olmuştu. İkili oturma düzenli, alçak kanatlı, tek motorlu, turboprop eğitim uçağı Hürkuş, temel eğitim ve savaş uçağı dönüşümü arasındaki tüm eğitim kademelerinde kullanılabiliyor. 530 sorti uçuşta yaklaşık 600 saat havada kalan uçaklar, fuarın gözdesi olurken, yabancı katılımcılar tarafından da büyük ilgi gördü.

Yazarlar