Gündem Hüseyin Üzmez’i aklayan kurula ayar

Hüseyin Üzmez’i aklayan kurula ayar

20.12.2008 - 00:58 | Son Güncellenme:

Bakan Şahin, Üzmez olayında tepki çeken raporu veren Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’nun başkan ve iki üyesinin yerine yeni isimler atandığını söyledi

Hüseyin Üzmez’i aklayan kurula ayar

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Ç.’nin (14) beden ve ruh sağlığının bozulmadığı yönünde rapor veren Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’nun başkan ve iki üyesinin yerine, yeni isimler atandığını söyledi.
CNN Türk’te “Ankara Kulisi” programına katılan Şahin, kurulla ilgili şöyle konuştu: “Bu kurul, genel ahlak ve aile ile ilgili suçlara bakıyor. Haklı bir tepki gösterildi. Ana babalar, o çocuğu çocukları gibi gördü. Adli Tıp Kurumu’ndaki kurullara başkan ve üyeler müşterek kararnameyle seçiliyor. Disiplin suçu olmadan görevden almak mümkün değil. Ancak, kuruldaki bazı arkadaşların 4 yıllık görev süreleri doldu.
Cumhurbaşkanımız dün (önceki gün) görev süresi biten kurulun başkanı ve iki üyesinin yerine atama yapılmasına yönelik kararnameyi imzaladı.”
Kararnamenin yayımlanacağını belirten Şahin, şunları söyledi: “Kurulun başkanlığına İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Bayram Mert Savrun getirildi. Kendisi psikiyatri anabilim dalından. Daha önce kurula dışarıdan günlük olarak, psikiyatri bölümünden uzman getiriliyordu.
Üyeliklere ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Ümit Naci Gündoğmuş ile Doç. Ayten Erdoğan atandı. Yani 10 üyeli kurulun, 3 üyesi değişti. B.Ç. hakkındaki yeni raporu bu heyet verecek.
Eski başkan Cemal Yalçın Ergezer, 4. İhtisas Kurulu’na üye olarak atandı. Heyetin çok daha hassas davranacağına, kamuoyunun desteğini alacağına inanıyorum.”