Gündem HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

19.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın seri mayın tuzağıyla şehit ettiği 8 askerin cenazesi dün askeri törenle ailelerine gönderildi. Törende Tuğgeneral Köse “Hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz ” diye konuştu

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresinde önceki gün PKK’lı teröristlerin askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği hain saldırısında şehit olan askerler için ilk tören dün sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda yapıldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran’ın katıldığı tugaydaki törene basın mensupları alınmadı.
Hakkari’deki törenin ardından şehitlerin cenazeleri 5 helikopterle Van’a gönderildi.

İkinci tören vanda
Van’daki Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı’ndaki tören saat 10.30’da başladı. Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van milletvekilleri, askeri yetkililer ve bazı şehit yakınları katıldı.

KAZANAMAYACAKLAR
Ay- yıldızlı bayraklara sarılan 8 tabutun yan yana dizildiği törende İçişleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşmazken, törenin tek konuşmacısı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse oldu. “Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum; kazanamayacaklar” diye konuşan Köse şöyle devam etti:

Bedeli ağır olacak
“Hiç bir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecekler. Kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Hiçbir zaman teslim olmadık, teslim olmayacağız. Bizlere bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır biçimde ödeyeceklerdir.” Yapılan konuşmanın ardından şehitler için Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Törenin ardından 8 şehidin bayraklara sarılı tabutları Mehmetçiklerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra 2 askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Terhisine 38 gün kala şehit düşen Jandarma Er Sekan Altay’ın cenazesi, gözyaşları arasında yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle Burdur’un Tefenni İlçesi’nde toprağa verildi. Muş’un Malazgirt İlçesi’nden gelerek Tefenni’ye yerleşen şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutun başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin 7 ay sonra askere gidecek olan kardeşi Serdar Altay, ağabeyinin tabutuna asker selamı verdi, “Ağabey senin intikamını alacağım” diye haykırdı. Yakınları ve arkadaşlarının, üzerlerine şehidin fotoğrafının baskılı olduğu tişörtler giydiği görüldü. Şehitliğe kadar oğlunun tabutunu taşıyan Naif Altay, sık sık tabutu öptü. Tekbir sesleri ve sloganlar arasından Tefenni Şehitliği’ne getirilen Serkan Altay’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

Şehit sayısında soru işaretleri
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri-Çukurca karayolunda önceki sabah meydana gelen hain pusuya ilişkin resmi açıklamasını dün sabah 10.18’de yaptı. Açıklamada, 8 askeri personel ile bir geçici köy korucusunun şehit düştüğü, 1’i ağır 15 personelin yaralandığı duyuruldu. Hakkâri Valisi Muammer Türker, önceki gün akşam saatlerinde 9’u askeri personel, 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu açıklamış, bölgedeki bazı kaynaklar ise şehit sayısının 11 ya da 12 olabileceğine ilişkin haberler vermişti. Saldırıdan sonra iki askerin kayıp olduğu yolunda dün kamuoyuna yansıyan haberlerle, resmi makamların verdiği sayılardaki çelişki soru işaretlerine neden oldu.

Anne ben yaşıyorum
Öte yandan, saldırıya uğrayan birlikte görev alan ve 15 saniye farkla ölümden dönen ancak karışıklık nedeniyle adı şehitler arasında geçen Uzman Çavuş Sadettin Arslan, Kayseri’deki annesini arayıp “Anne ben yaşıyorum, merak etme” dedi. da oradaydım ama benim burnum bile kanamadı, merak etme” dedi.

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

İşte o yer
Çukurca karayolu, PKK’nın önceki gün mayınlı ve roketatarlı saldırısının ardından dün patlamada açılan çukurlar doldurulup asfaltlanarak yeniden ulaşıma açıldı. Kopan elerktrik telleri görevliler tarafından onarılırken, teröristlerin mayınlı düzenekte kullandığı kablolar ile şehit olan ve yaralanan askerlerden geriye kalan kumanyalar ve patlamamış mermiler saldırının izleri olarak göze çarptı.

Haberin Devamı

Yiğidim, aslanım güle güle
Şehit düşen askerlerden 24 yaşındaki Uzman Çavuş Nazir Elitok’un cenazesi, memleketi Kırıkkale’de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin yakınları ağıtlar yakarken, şehit eşi Tuğba Elitok, “Yiğidimi, aslanımı yolcu ediyorum. Bak burdayım, dimdik ayaktayım. Ağlamıyorum, ağlamayacağım. Ağlayıp da hainleri sevindirmiyeceğim” dedi. Yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldığı törende ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Meclis’te PKK istemiyoruz’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken baba Sami Elitok, “Kara oğlum gitti, ben şimdi sensiz ne yaparım?” diye ağıt yakarken, oğlunun cenazesi top arabasında götürülürken de asker selamı durdu.

Ocağımız yıkıldı
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın (32), Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki baba ocağında üzüntü hakim. Mustafa ve Medine Ar çiftinin 3 çocuğundan biri olan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın şehit olduğu haberi, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan ailesini üzüntüye boğdu.
Şehidin amcası Kamil Ar, yeğeniyle en son geçen Kurban Bayramı’nda görüştüklerini belirterek, terörün bir an önce bitmesini diledi. Ar, “Ne olacaksa olsun, yani bizi yönetenler buna bir çare bulsun. Bizim evimiz yıkıldı, başkalarının evi yıkılmasın, başkalarının evine ateş düşmesin” dedi.
Evli, 2 çocuk babası şehidin cenazesi bugün Yerköy İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek törenden sonra toprağa verilecek.

Haberin Devamı

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

Kardeşleri Vedat Güler’in ölüm acısıyla yıkılan abla ve ağabeyi sinir krizi geçirdi.
FOTOĞRAF: DHA

ŞEHİT BABASI:
‘20 yılda büyüt 2 dakikada kurban et’

Şehit er Vedat Gülder’in cenazesi, askeri uçakla Kars havalimanına getirildi. Oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunu karşılayan Hüsamettin Gülder, “Allah’ım oğlumun kanını onlara koyma yarabbim” diyerek gözyaşı döktü. Vali Ahmet Kara, baba Gülder’in koluna girerek sakinleştirmeye çalıştı. Baba Gülder, “Oğlumla her akşam görüşürdük, ’İyiyim’ derdi. 20 yılda büyüt besle, getir, 2 dakikada kurban et” dedi.

Bugün evde olacaktı
Düzenlenen askeri törenin ardından şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Budaklı Köyü’ne getirildi. Şehit olmadan bir gün önce oğlu ile telefonda görüştüğünü ve 18 Ağustos’ta izin alarak memlekete geleceğini belirten baba Hüsamettin Gülder, oğlunun cenazesinin geldiğini söyledi.

Kanlı düğüne mi geldiniz?
Hüsamettin Gülder, başsağlığı vermek için evine gelenlere, “Oğlumun kanlı düğününe mi geldiniz? Canımı aldılar. Canım gitti” diye Kürtçe ağıt yaktı. Kılınan cenaze namazı ardından şehit Gülder, gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

24 SAYISININ SIRRI
Şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın cenazesi yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gözyaşları için de memleketi Ordu’da toprağa verildi. 24 Temmuz’da 24 yaşındaki Merve Kılıç ile evlenen, şehit düşmeden 24 saat önce de annesi Ömür Kılıç ile telefonla görüşen ve evliliğinin 24’ncü gününde şehit olan Uzman Çavuş’un Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döken yakınları sinir krizleri geçirdi.
Anne Ömür Kılıç, “Mavi gözlüm. Kuzum. Ben seni böyle mi görecektim. Buraya böyle mi gelecektin” diyerek ağıt yaktı. Annenin ağıtları yürek parçaladı. Ailenin 2 erkek çocuğundan büyüğü olan Samet Kılıç askeri törenin ardından ikindi üzeri kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi.
Perşembe İlçesi’ne bağlı Soğukpınar Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine katılanlar ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

HÜZNÜMÜZ DAĞLAR KADAR

Samet Kılıç'ın 24 Temmuz'da evlendiği eşi 24 yaşındaki Merve Kılıç, törende şehidin fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.
FOTOĞRAF: DHA

Muhtaç etmeyeceğim
Şehit düşen evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Turan Kurt’un cenazesi, Balıkesir’in İvrindi ilçesinde toprağa verildi. Tabuta sarılan şehidin eşi Şerife Kurt, “Ağlamayacağım, o köpekleri sevindirmeyeceğim. Senin çocuklarını kimseye muhtaç etmeyeceğim” dedi. Namazın kılınmasından sonra şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.