Gündem İBB Meclis’indeki kriz 6 istifayla sonuçlandı

İBB Meclis’indeki kriz 6 istifayla sonuçlandı

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararının ardından yaşanan ayrılıklar sürüyor. İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, dün sosyal medya hesabından 5 belediye meclisi üyesiyle beraber partiden istifa ettiğini duyurdu.

İBB Meclis’indeki kriz 6 istifayla sonuçlandı

HABER MERKEZİ - İstanbul’da CHP ile yerel seçim iş birliğini savunan İYİ Parti İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in talebiyle istifa etmişti. Ancak Özkan, İYİ Parti’li Meclis üyeleri tarafından yeniden aynı göreve seçilmişti. Bu gelişmenin ardından Özkan ve yeniden seçilmesini sağlayan 5 meclis üyesi “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilmişti.

Haberin Devamı

Özkan ve 5 isim (Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya, Yakup Fındık) bu gelişmenin ardından dün sosyal medya hesabından istifa açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“4 Aralık 2023 tarihinde toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Biz bu karara saygı duymakla beraber, İstanbul ve Ankara’da iş birliğinin devam etmesi yönünde görüş bildirdik. 1 yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz kişiler için bugün ‘belediyeleri yönetemezler’ demek, ilkeli siyasete yakışmamakta, millete güven vermemektedir. Ülkemiz menfaatleri için, Türkiye’nin kalbi İstanbulumuz için ortak bir karar imza atıyor, ‘hür ve müstakil’ olarak İYİ Parti’den istifa ediyoruz.”