Gündem İbiza’dan bir müzik zirvesi daha geçti

İbiza’dan bir müzik zirvesi daha geçti

09.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz DJ ve prodüktör Pete Tong önderliğinde 10. kez gerçekleştirilen, dünyadaki müzik konferanslarının TED’i olarak anılan Uluslararası Müzik Zirvesi (IMS) İbiza’da yapıldı

İbiza’dan bir müzik zirvesi daha geçti

İngiliz DJ ve prodüktör Pete Tong’un önderliğinde hayata geçirilen Uluslararası Müzik Zirvesi (International Music Summit - IMS) 10. yılında İbiza’da gerçekleşti. Haftada yaklaşık 100 bin turistin eğlenmek ve dinlenmek için gittiği İbiza, tabiri caizse ‘Avrupa kıtasının diskosu’… Tam da bu nedenle Balear Adaları’ndan biri olan İbiza, elektronik müzik dünyasının masaya yatırılması için de adeta biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

Dünyadaki müzik konferanslarının TED’i olarak anılan IMS’ye, elektronik müzik dünyasına ve DJ’lik kültürüne katkı sağlamak amacıyla her yıl işinin uzmanı kişiler konuşmacı olarak katılıyor. Müzik endüstrisi için bir nevi veri çalışması haline de gelen IMS, elektronik müzik dünyasını sanatsal boyutlara taşımayı, konferanslarla yarattığı etkiyle DJ’lik kültürünü daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor.

10 yıldır düzenlenen International Music Summit’e bu yıl özel bir gün daha eklendi. Bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe paralel olarak gerçekleştirilen workshoplara; dünyanın en büyük DJ yarışmalarından biri olan Burn Residency’nin 26 ülke birincileri katıldı. Türkiye’nin birincisi Furkan Kurt da İbiza’daki workshop’larda yer aldı.

Haberin Devamı

Furkan, 8 yıldır profesyonel olarak İstanbul’da DJ’lik yapıyor. Dil eğitimi için Amerika’ya gidip aslında yapmak istediğinin müzik olduğuna karar verip Türkiye’ye geri dönüyor ve şu anda İstanbul’daki bazı önemli mekânlarda DJ’lik yapıyor. Workshoplar için İbiza’da bulunan Furkan, bu yarışmanın da kendisine çok fazla şey kattığını ve katacağını belirtiyor. Basamakları adım adım çıkan DJ Furkan Kurt’un adını ilerde daha sık duyacağımız kesin.

İbiza’dan bir müzik zirvesi daha geçti

Uluslararası Müzik Zirvesi’nin kurucusu Pete Tong ise IMS’nin 10 yılda gittikçe istedikleri yönde büyüdüğünü belirtiyor ve “Yıllarca bu konferansları nasıl büyütürüz diye düşündük ve sadece devam etmenin en önemli etken olacağına karar verdik. 10. yılda istediğimiz yere böyle geldik” diyor.

Pete Tong, teknolojinin de gelişmesiyle günümüzde herkesin DJ olabileceğini düşünmesi konusunda ise “Teknoloji müziği ulaşılabilir kıldı. Bu, güzel bir şey. Eskiden kayıt teknikleri çok zordu, şimdi biraz yeteneğin varsa çok kolay. Evet haklısın herkes yapabilirim sanıyor. Bir de DJ’ler artık dünya starı, çok fazla onların yerinde olmak isteyen var. Çok büyük rekabet de olsa yine de bir özelliği olan kendini gösterecektir” diye konuşuyor.

[[Video_IbWNVwlxuxYUg]]