Gündem İçişleri'nden açıklama: PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

İçişleri'nden açıklama: PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

19.03.2023 - 14:17 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cudi Dağı – Tuşimiya Vadisi/Taht Tepe bölgesinde icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde, ana silah deposu olarak kullanılmış 3 adet mağara bulunduğu belirtildi.

İçişlerinden açıklama: PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde; Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı, Jandarma Komando Timlerinin katılımıyla nokta istihbaratına dayalı olarak başlatılan, Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit J.Tğm. İsmail Can AKDENİZ operasyonu kapsamında, 17-18 Mart 2023 tarihlerinde Şırnak İli Cizre İlçesi CUDİ DAĞI – TUŞİMİYA VADİSİ/Taht Tepe bölgesinde icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde, ana silah deposu olarak kullanılmış 3 adet mağara bulunmuştur.

Haberin Devamı

Bu mağaralarda yapılan aramalarda, PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah, mühimmat, teçhizat, malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen silah ve malzemeler arasında;
-(7) adet RPG-7 roketatar,
-(3) adet BİXİ makinalı tüfeği,
-(19600) adet fişek, (AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği)
-(305) adet RPG-7 roketatar mühimmatı,
-(7) adet antitank mayını,
-(2) adet savunma tipi el bombası,
-(5) adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü,
-(10) adet tüp,
-(1) adet ocak,
-(3) adet 350 metre halat,
-(1) adet dürbün,
-(20) kg yaşam malzemesi bulunmaktadır. Ele geçirilen malzemeler imha edilerek tespit edilen mağaralar kullanılamaz hale getirilmiştir. Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.