Gündem İdare karşısında halkın avukatıyız

İdare karşısında halkın avukatıyız

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kamu Denetçiliği Kurumu, 2023 yılının ilk altı ayında da halkın sorunlarının çözülmesi için yoğun mesai gerçekleştirdi. İlk alta ayda yapılan 8 bin 652 başvurunun çoğunluğu ombudsman.gov.tr internet sitesi üzerinden yapıldı. Başvurular bu dönem EYT konusunda yoğunlaştı. Vatandaşlar son dönemdeki başvurularında ise işlemlerini tamamlamasına rağmen EYT’den kaynaklanan emekli aylığının bağlanmamasından yakındı.

İdare karşısında halkın avukatıyız

Önder Yılmaz - KDK iki hükümlünün cezaevinde evlenmeleri için de devrede. Başvuruya göre iki mahkum cezaevinde evlenmek için cezaevi yönetimine başvuruda bulunmalarına rağmen istedikleri sonuca ulaşamadı. İki mahkum bu kez çareyi KDK’ya başvurdu. KDK ise Adalet Bakanlığı ile evlilik yolunun açılması için devreye girdi. KDK’ya yapılan başvurular arasında; yanlış kesilen HGS cezasını ödeyen vatandaşın, ödediği miktarı geri alma, evinin yakınındaki kaldırılan otobüs durağının aynı yerine yeniden yapılması, staj ve çıraklıkta geçen sürelerin emeklilik hesabında kullanılması, yaz tatilinde köye giden çocuğun, köyde oyun parkı olmadığı için köye park yapılması gibi istekler yer alıyor.

Haberin Devamı

KDK Başkanı Şeref Malkoç, insanların kamu hizmeti veren kurumlarla ilgili sıkıntı ve sorun olursa bunları mahkemeye gitmeden çözen bir kurum olduğunun altını çizerek, “Biz idare karşısında halkın avukatlığını yapan bir kurumuz. Aynı zamanda idarecilerimize de verdiğimiz kararlarla danışmanlık yapan ve yol gösteren bir kurumuz” dedi. KDK’nın vatandaşın derdine derman olmaya devam edeceğine dikkat çeken Malkoç, KDK’nın devreye girmesiyle sorunlardan çözüme kavuşan bazı başlıkları şöyle sıraladı: “Noterde kredi kartıyla ödeme yapılmasını sağladı. Sözleşmeli Er Ve Erbaşların Kamuya Atanmalarına Dair Yönetmelik Değişikliği yayınlandı. İcradan çocuk teslimi sorunu çözüldü. Çocuklara cezaevinde açık görüş hakkı verildi. Devletin gençlere evlilik konusunda destek
vermesi sağlandı. Evlenenlere kredi müjdesi verildi.”

Haberin Devamı

Mağdurların ihtiyacı

Malkoç, KDK’nın cinsel istismar mağduru çocuklar ve ailelerinin, Çocuk İzlem Merkezlerindeki günlük ihtiyaçlarının karşılanması için düzenleme yapılması yönünde tavsiye kararı verdiğini de dile getirdi. Ayrıca, vatandaşın bahçesinden geçen elektrik hattının ölüm tehlikesi yarattığını belirtmesi üzerine tellerin kaldırılarak yol güzergâhına alınması sağlandı. Terastaki güvercin yuvalarının çevreyi kirlettiği için kaldırılması talebini yerine getirdi.