Gündem ‘İhmal var mı bakacağız’

‘İhmal var mı bakacağız’

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’teki maden faciasında göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları 24 saat sürüyor. Heyelan bölgesine gelen Bakan Müezzinoğlu,’Eksik, ihmal var mı değerlendirmeler yapılıyor’ diye konuştu

‘İhmal var mı bakacağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şimdiye kadar 6 kişinin cenazesinin çıkarıldığı ve 10 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı heyelan bölgesine geldi. Müezzinoğlu, “AFAD başkanımızın bize verdiği brifingde oldukça ümitliler. Bir kısım ya da belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı umut ediyoruz” dedi.

Göçük altında kalanların yakınlarıyla da görüşen Müezzinoğlu, daha sonra burada oluşturulan kriz masasına geçerek görevlilerden, son çalışmalar hakkında bilgi aldı. Göçüğün 6’ncı gününde çalışmaların devam ettiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle dedi:

‘Rahmet diliyorum’

“Bugün (dün) 6’ncı günündeyiz. 6 çalışan heyelan altından çıkarıldı. Şu anda heyelan altındaki 10 çalışanımıza da bir an önce ulaşma çalışmaları 24 saat devam ediyor.

Kaybettiğimiz çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer çalışanlarımızı sağ salim ümidimizi kaybetmemek adına ulaşabilmeyi arzu ediyorum. En kısa zamanda da bu kazanın sonuçları değerlendirilecek. Eksik, ihmal var mı, daha farklı tedbirler neler olur diye değerlendirmeler yapılıyor. Bunlar da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. ”

Göçükten bir işçi daha çıkarıldı

Bu arada toprak altında kalan 16 işçiden birinin cenazesi daha çıkarıldı. Aralıksız devam eden arama- kurtarma çalışmalarında dün de kamyon şoförü Bedrettin Çaylı’nın cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce de ekskavatör operatörü Murat Ant, Şefik Tuncer, Sedat Bulut ve Abdürrahim Sönmezsoy ile kamyon şoförleri Reşit Can ve Abdülbaki Aydın’ın cenazeleri çıkarılmıştı.