Gündem İKİ BABA İKİ TABUT

İKİ BABA İKİ TABUT

07.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Akdeniz’de düşürdüğü Türk jetinde şehit olan pilotlar Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy için 7. Ana Jet Üssü’ndeki törende, şehit babaları oğullarının yanı başlarından bir an bile ayrılmayarak son yolculuklarında yalnız bırakmadı

İKİ BABA İKİ TABUT

Akdeniz’de 22 Haziran’da keşif uçuşu yaparken Suriye tarafından düşürülen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF- 4E uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için dün son kez havalandıkları Malatya’da 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Devletin zirvesinin katıldığı ve şehit yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törende Yüzbaşı Ertan’ın babası Ali Ertan, önce oğlunun, daha sonra da Teğmen Aksoy’un tabutunu öperek şehitleri son yolculuklarına uğurladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile şehitlerin yakınlarının katıldığı törende, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı, bir konuşma yaptı.

Oğlunun tabutunu öptü
Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, kürsüye geldi ve dua etti. Duadan sonra şehitlerin cenazeleri katafalktan alınırken, şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası yerinden kalkarak tabutların yanına gitti. Emekli öğretmen olan baba Ali Ertan, önce şehit oğlunun, ardından da şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un tabutunu öptü. Törenin ardından Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un cenazesi uçakla İstanbul’a gönderildi. Şehitler nedeniyle Malatya 20’nci Malatya Kıyısı Festivali’inde yapılacak konserler iptal edildi. Malatya’nın ana cadde ve sokaklarına festival afişleri yerine Türk bayrakları asıldı.
7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki törenin ardından şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın cenazesi Merkez Kabristan Camii’ne götürüldü. Cenaze namazına TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu, bakanlar, Org. Özel, kuvvet komutanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başbakan Erdoğan’ın camiden çıkıp cenaze namazının kılınacağı alana yürüyüşü sırasında bir grup vatandaş, “Esat’ın kellesini al” diye slogan attı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Ertan’ın cenazesi omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar tekbir getirdi. Şehit Ertan, daha sonra götürüldüğü Malatya Garnizon Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aksoy İstanbul’a gönderildi
Şehit pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un cenazesi de Malatya’daki törenin ardından İstanbul’a gönderildi. Şehidin babaevinin bulunduğu Bağcılar Güneşli’deki Tuna sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin cenazesinin gelişinden önce baba Ali Osman Aksoy, cuma namazı kılmak için evinin yakınında bulunan Yaşar Acar Camii’ne gitti. Baba Aksoy’a mahalle sakinleri de eşlik etti. Cuma namazının ardından cemaat şehidin evinin bulunduğu Tuna sokağa geldi. Saat 14.30 sıralarında da Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un cenazesi baba ocağının bulunduğu sokağa getirildi.
Oğlunu en son 3 ay önce gördüğü öğrenilen baba Aksoy evinin önüne gelen oğlunun tabutuna uzun uzun baktı. Ardından Şehit Pilot Aksoy’un cenazesi Yaşar Acar Camii’nin bulunduğu meydana getirildi. Meydanda toplanan yüzlerce kişi Aksoy için dua okudu.

Haberin Devamı

İKİ BABA İKİ TABUT

Malatya 7. Ana Jet Üsüsü’nde yapılan törene Meclis?Başkanı Çiçek, Başbakan?Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Özel ve kuvvet komutanları da katıldı.

İKİ BABA İKİ TABUT

Bir tören de İstanbul’da
Ataköy 5. Kısım Camisi’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninde, şehit Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un babası Osman, eşi Banu, ağabeyi Fatih Aksoy ve diğer aile üyeleri taziyeleri kabul etti. Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, camiye gelişlerinde şehit pilotun babası Osman Aksoy’a taziyelerini bildirdi. İkindi namazının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından, şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşı, askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Aksoy’un cenazesi top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı. Aksoy’un cenazesi, saygı geçişinin ardından cenaze aracına konularak Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü ve burada toprağa verildi.

Haberin Devamı

İKİ BABA İKİ TABUT