Gündem İki ilde sel felaketi: 3 ölü 3 kayıp

İki ilde sel felaketi: 3 ölü 3 kayıp

04.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin birçok şehrinde şiddetli sağanak yağış etkili oluyor.

İki ilde sel felaketi: 3 ölü 3 kayıp

HABER MERKEZİ - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele yol açtı. İçinde bulundukları otomobil ile sel sularına kapılan Şevket Şimşek (62) ile eşi Zöhre Şimşek (60) hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aksaray’da ise sağanağın neden olduğu sel sonucu yarılan yolda akıntıya kapılan otomobilin sürücüsü Çapan En, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Araç içinde mahsur kalan eşi Gülseren En ise hayatını kaybetti. Sele kapılan bazı araçlardaki 13 kişi kurtarılırken, bölgede kayıp olduğu belirtilen bir baba ve çocuğu ile bir bebek için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Samsun’da da AFAD ve Meteoroloji’nin önceki gün yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından dün sabaha karşı başlayan sağanak, şehri vurdu. Altı saatte metrekareye 147 kilogram yağış düştü. Dereler taştı, yollar yarıldı ve göle döndü, araçlar yolda kaldı. Atatürk Bulvarı sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı.

Birçok ev ve iş yerini de su bastı. İlkadım ilçesinde oğlu Fatih Mirza’nın burs sınavı için eşi Özlem ve kızı Zeynep’le yola çıkan Mustafa Can’ın kullandığı otomobilin önüne şiddetli yağışın etkisiyle ağaç düştü. 

Haberin Devamı

Mustafa Can, yola düşen ağacı kaldırmak için otomobilinden inince sele kapıldı. Araçta bulunan anne ve iki çocuğu, Mustafa Can’ı kurtarmak büyük çaba gösterdi. Sel sularının sürüklediği Mustafa Can’ın ayağı kırıldı.

Araç çöken yola gömüldü

Isparta’da özellikle Yalvaç ilçesinde sağanak hasar yol açtı. İlçede aşırı yağıştan dolayı yol çökerken bir araç da çöken yolda asfalta gömüldü. İlçede bazı evlerde de su baskınları yaşandı.

Konya’nın Kulu ilçesinde önceki akşam saat 22.30 sıralarında etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçe genelinde etkisini gösteren sağanak yağmur sonrası birçok yerde su baskınları yaşandı. Yeni Mahallede bulunan 2 katlı binanın zemin katı ve 4 katlı apartmanın bodrum katı sular altında kaldı.

Sivas’ın Altınyayla ilçesinde ise önceki akşam dolu yağışı etkili oldu. 15 dakika süren dolu yağışında çok sayıda aracın camları kırıldı, kaportaları zarar gördü.  

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde sağanak ve fırtına etkili oldu. Kandıra’nın Bağırganlı sahiline yakın bir kesimde denizde hortum çıktı. 

Giresun’da sağanak

Giresun’da da önceki akşam başlayan şiddetli yağmur, gece sağanak olarak devam etti. Kent merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu’nun liman ve Keşap durağı mevkiinde su birikintileri oluştu. Bazı iş yeri ve zemin kattaki evleri de su bastı. 

Haberin Devamı

Tarım arazileri göl oldu

Aksaray’da önceki akşam etkili olan yağmur ve dolu, özellikle Yeşiltepe ve Yeşilova beldeleri ile Sapmaz ve Baymış köylerinde mısır ve şeker pancarı ekili olan arazilerin büyük bir bölümüne zarar verdi. Ayrıca Yeşiltepe beldesinde, çiftçilerin kuruması için harman yerine serdiği 600 ton çerezlik ayçiçeği, su altında kaldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Yunus Emre Mahallesi’nde sağanak yağmur nedeniyle yol çöktü. Oluşan çökme nedeniyle park halindeki bir araç çukura düştü. Çevrede bulunan vatandaşlar ise aracı kendiyle imkânlarıyla çıkarmaya çalıştı. artın’ın Kurucaşile ilçesinde de karaya yaklaşık 100 metre uzaklıkta denizde hortum oluştu. Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde ise yaklaşık yarım saat yağan yağmur nedeniyle İstiklal Mahallesi Girne Caddesi göle döndü. Su ile kaplanan caddede vatandaşlar ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti.