Gündem İki ocağa daha şehit ateşi düştü

İki ocağa daha şehit ateşi düştü

18.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu polis Recep Tümen şehit düştü. Yüksekova’da ise teröristlerle çıkan çatışmada polis Sinan Kunduracı şehit oldu

İki ocağa daha şehit ateşi düştü

Mardin Nusaybin’de dün öğle saatlerinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı güvenlik görevlilerinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada Özel Harekat Polisi Recep Tümen, şehit düştü, 3 asker yaralandı. Şehit polis Recep Tümen’in acı haberi, dün akşam Bingöl’ün Genç İlçesi Şehittepe Köyü’nde yaşayan ailesine verildi. 7 aylık evli olduğu ve Kilis’te görev yaptığı sırada geçici görev ile Nusaybin’e gönderildiği öğrenilen şehit Tümen’in yakınları acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Fatma ve Faik Tümen çiftinin 8’i erkek, 5’i kız olmak üzere 13 çocuğundan biri olan şehit Tümen’in naaşı, Mardin’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Babası yolda öğrendi
Hakkâri Yüksekova’da da dün saat 15.00 sıralarında PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Özel Harekat Polisi Sinan Kunduracı’nın şehit olduğu çatışmada bir astsubay ve bir uzman çavuş yaralandı. Şehit Kunduracı’nın Aksaray merkez Küçük Bölcek Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü. Evde bulunan 42 yaşındaki anne Pakize Kunduracı’ya acı haberi Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan verdi. 13 yaşındaki kızı Hülya ile acı haberi alan anne Pakize sinir krizi geçirdi. Oto elektrikçi baba Mehmet Kunduracı’nın iş için Karabük’te bulunduğu acı haberi alarak Aksaray’a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. 5 yıllık polis memuru bekar Sinan Kunduracı’nın 2 kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay açıkladı: 13 PKK’lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan operasyonlara ilişkin yapılan açıklamaya göre ise Nusaybin’de 7, Şırnak’ta 4, Yüksekova’da 2 olmak üzere toplam 13 PKK’lı öldürüldü.

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt kırsalında PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada iki asker yaralandı.

Bitlis Tatvan’da PKK’lılara ait 6 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda 4 Kalaşnikof, 9 şarjör, çok sayıda Biksi, Kalaşnikof ile M-16 mühimmatı, 50 kilo amonyum nitrat ile patlayıcı ile güçlendirilmiş 9 tüp, içi amonyum nitrat ile doldurulmuş tenekeler ve bol miktarda gıda malzemesi ile sağlık ve gıda malzemesi ele geçirildi.