Gündem İki Özlem’e peşpeşe kurşun

İki Özlem’e peşpeşe kurşun

22.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da temizlik işçisi Şeyhmus Yıldız, ikisinin de isimi Özlem olan kadınlardan birini silahla öldürdü. Diğer kadını da ağır yaralayan Yıldız intihar girişiminde bulundu.

İki Özlem’e peşpeşe kurşun

Diyarbakır dün iki kadının vurulduğu ilginç bir cinayet girişimiyle gündeme geldi. Temizlik işçisi Şeyhmus Yıldız (63), önce sağlık ocağında birlikte çalıştığı hemşire Özlem Görükmez’e (30) kurşun yağdırdı. Yıldız daha sonra 400 metre ilerideki 6. Noter’e giderek Lice’den hemşehrisi olan noter katibi Özlem Akdağ’ı vurduktan sonra intihar girişiminde bulundu. Akdağ olay yerinde yaşamını yitirirken Görükmez’in durumunun ağır olduğu, Yıldız’ın da tedaviye alındığı öğrenildi.

‘Alnını sıyırmış’
Merkez Bağlar İlçesi Batıkent 10 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Yıldız dün sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle aynı yerde çalışan hemşire Görükmez’i tabancayla başından vurdu. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Görükmez’in tedavisi sürerken, olayın meydana geldiği Sağlık Merkezi’ne 1-2 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır 6. Noteri’ne giden Yıldız, alınan bilgiye göre, “Özlem sen misin? Aramızı bozdun” diyerek Özlem Akdağ’a siyanındaki silahıyla ateş etti.
Akdağ olay yerinde yaşamını yitirirken, Yıldız bina çıkışında da silahı başına doğrultarak intihara kalkıştı. Yıldız da hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Yıldız’ın başına doğrultuğu silahtan çıkan merminin alnını sıyırdığı sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Temizlik işçisi Şeyhmus Yıldız’ın birini öldürüp diğerini yaraladığı Özlemlerle ilişkisi araştırılırken ilginç iddialar ortaya atıldı.

Yalancı tanık iddiası
Noter katibi bir çocuk annesi Akdağ’ın eşinden beş yıl önce ayrıldığı Yıldız’ın ise kendisini bir yakınıyla ilgili davada yalancı tanıklık yapmakla suçladığı öne sürüldü.
Çevresinde çok sakin biri olarak tanınan Yıldız’ın mesleğine yeni atanan ve bekar olan Görükmez’i neden vurduğu ise henüz öğrenilemedi. Olay’ın yaşandığı 10 Nolu Aile Sağlık Merkezi ile 6. Noter kapandı.