Gündem ‘İlaç sıkıntısının nedeni euro kuru’

‘İlaç sıkıntısının nedeni euro kuru’

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, piyasada bulunamayan ilaçlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

‘İlaç sıkıntısının nedeni euro kuru’

Saydan, piyasada başta ağrı kesiciler ve grip aşısı olmak üzere suni göz damlasının, tansiyon, diyabet ve KOAH hastalarının ilaçlarının bulunamadığını söyledi. Bunun temel nedeninin euro kurunun yeni yıla kadar güncellenmeyecek olması olduğunu belirten Saydan, bu sıkıntının euro kurunun erken güncellenerek ve iller arası ilaç takasına izin verilerek aşılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

18 Aralık itibarıyla 404 kalem ilaçta yüzde 76’ya varacak indirimler yapılacağını ve bunun da bulunamayan ilaç sıkıntısını artıracağını bildiren Saydan şöyle konuştu: “Ekonomik sorunlar bahane edilerek depolar tarafından eczanelerimize verilen ödeme vadeleri geri çekiliyor. Ülkemizin topyekûn bir ekonomik mücadele ortamına girdiği bu dönemde, ecza depolarının hükümetimizin aldığı kararları göz ardı ederek, ilaç alım koşulları değişmediği halde vadeleri neden kısalttıklarına anlam verememekteyiz. Bakanlığımızın devreye girmesini ve meslektaşlarımızı iflasa kadar sürükleyecek bu yanlış uygulamadan ecza depolarını vazgeçirmesini talep ediyoruz.”