Gündem İlk koalisyonun adresi TOKİ

İlk koalisyonun adresi TOKİ

17.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçimin ardından Ak Parti, CHP, MHP ve HDP arasında koalisyon arayışları sürerken, ilk koalisyon TOKİ konutları kurasında kuruldu. TBMM Başkanı Çiçek ve 4 partinin vekilleri kurayla komşu oldu

İlk koalisyonun adresi TOKİ

TBMM’de dün milletvekili kayıtlarının yanı sıra TOKİ kurası heyecanı yaşandı. İncek’teki, lüks İncek Life konutlarının karşısında TOKİ tarafından milletvekilleri, personel ve basın mensupları için yaptırılan 1580 konuttan 990 hak sahibi için kura çekimi yapıldı. Konutların fiyatları 350 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Kuraya dört siyasi partiden eski ve yeni milletvekilleri de katıldı. Kuraya Cemil Çiçek, Bakanlar Cevdet Yılmaz, Fikri Işık, Mehdi Eker gibi isimlerde katıldı. Kuraya katılan milletvekilleri arasında bulunan isimlerden bazıları şöyme:

Haberin Devamı

“Aysel Tuğluk, Zeki Çakan, Celal Adan, Oktay Vural, Ruhsar Demirel, Hakkı Köylü, Ömer İzgi, Altan Tan, Engil Altay, Dursun Akdemir, Erkan Mumcu, Hüseyin Tanrıverdi, İsmet Atilla, Koray Aydın, Levent Gök, Necati Çetinkaya, Melda Onur, Mevlüt Çavuşoğlu, Mine Lök Beyaz, Muharrem Varlı, Mustafa Kamalak, Nevzat Pakdil, Nurettin Canikli, Oğuz Kaan Köksal, Ruhsar Demiral, Sadık Yakut, Sepgetullah Seydaoğlu, Suat Kınıklıoğlu, Süleyman Çelebi, Şamil Ayrım, Serhat Ayrım, Nevzat Korkmaz, Şükrü Ayalan, Tacidar Seyhan, Temal Karamollaoğlu, Tülay Selamoğlu, Yusuf Başer, Yusuf Ekinci, Hüseyin Çelik, Haluk İpek, Selçuk Özdağ, Ahmet Aydın, Hüseyin Aygün.”

Kuralar çekilirken, milletvekilleri ve gazeteciler arasında “koalisyon hükümeti burada kuruldu. Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’liler birbirlerine TOKİ’de komşu oldu” esprileri yapıldı.

Haberin Devamı

TOKİ'DEN ALINMIŞ KONUTUM YOK
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yaptığı açıklamada
TOKİ'den evinin olmadığını belirtti. Kamalak, *Bugün Milliyet
Gazetesinde yer alan ve bazı internet sitelerinde de yayınlanan "İlk
Koalisyonun Adresi TOKİ" başlıklı haberde şahsım ile ilgili iddianın
tamamı asılsızdır. Bugüne kadar şahsımın TOKİ'den alınmış herhangi bir
konutu ya da gayri menkulü bulunmamaktadır* ifadesini kullandı.