Gündem İngiliz Leah, Kalça ameliyatı oldu ‘emboli’den öldü

İngiliz Leah, Kalça ameliyatı oldu ‘emboli’den öldü

30.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İngiliz Leah, Kalça ameliyatı oldu ‘emboli’den öldü

İzmir’deki özel bir hastanede üç gün önce 3 bin sterline (24 bin 600 lira) kalça büyütme operasyonu geçiren İngiliz Leah Cambridge (29) kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. Üç çocuk annesi Cambridge’in, İngiltere’nin Leeds kentinde güzellik uzmanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyonu estetik plastik cerrah Opr. Dr. A.Ü.’nün yaptığı öğrenildi. Hangi komplikasyonlar nedeniyle öldüğü açıklanmayan Leah Cambridge’in, popo dikleştirme ameliyatı sırasında mikrop kaptığı, ölüm nedeninin de emboli (damar tıkanıklığı) olduğu belirtildi. Doktor A.Ü.’nün genelde yabancı hastalarla ilgilendiği ve ameliyatlarını da İzmir’deki özel bir hastanede yaptığı kaydedildi.

Riskli ameliyat

Karın bölgesinde bulunan yağların alınarak kalçaya enjekte edilmesiyle yapılan operasyonlar konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, bu tip ameliyatların risksiz olmadığını ve steril ortamda yapılması gerektiğini belirtiyor. Cambridge’in yakınları şikâyetçi olmadı, otopsi yapılmayan cansız bedeni İngiltere’ye gönderildi. Hastanenin yetkilileri, ameliyat sırasında komplikasyon oluştuğunu öğrendiklerini aktardı.

Haberin Devamı

Araştırma başlatıldı

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, konuyu araştıracaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Tıbben gerekenler yapıldı mı yapılmadı mı bakacağız. Araştırma başlatacağız, gerekirse soruşturma açacağız. Eksikliğin olup olmadığını hastane yönetimi de araştırıyor. Hem yönetimle hem de hekimle görüşeceğiz. Üzüntü duyuyoruz.” - İZMİR AA

Doktor: Üzgünüm

Ameliyatı yapan Dr. A.Ü. yazılı açıklamasında Cambridge’in, ameliyat sırasında meydana gelen komplikasyon nedeniyle hayatını kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu belirtti. A.Ü. “Tıbbi ve sağlık hizmeti yönünden eksiklik olmamasına rağmen, bu tür ameliyatlarda öngörülemeyen risklerin olduğu bilimsel bir gerçektir” dedi.