Gündem İnşaatın altın şehri olacak!

İnşaatın altın şehri olacak!

15.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Altınşehir’de 120 bin kişinin yaşadığı Güvercintepe’ye ilişkin imar kararıyla bölge halkı tapularına kavuşacak. Güvercintepe’de konuşulan tek konu, derme çatma evlerin yerine yenilerini yapmak

İnşaatın altın şehri olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 3 gün önce gerçekleşen Meclis toplantısında Altınşehir’e bağlı Güvercintepe bölgesiyle ilgili alınan imar kararı, mahalle sakinlerinde büyük sevinç yarattı. Yaklaşık 120 bin kişinin yaşadığı bölgede gecekondularda oturan vatandaşlar, bu kararla birlikte artık kendi arsalarında ev yapabilmek için imar iznine sahip oldu. Kaçak yapılaşmanın yoğunlukta olduğu bölgede vatandaşların konutlarını yıkıp yeniden yapabilmesi için de imar artış hakkı tanındı. Tapularına kavuşan ve imar izni alan Güvercintepe sakinleri, yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ve imar kararıyla ilgili duygularını Milliyet’e anlattı.

‘Onarıma bile izin yoktu’
15 yıldan beri gecekondu evinde yaşayan Kamile Deniz, daha önce evlerinin yıkılacağına ilişkin haberler çıktığını belirtirken tapularına kavuşacakları için çok mutlu olduğunu söyledi. Deniz, “9 kişi yaşıyoruz bu derme çatma evde. Evimizi onarmamıza bile izin yoktu. Yollarımız perişan halde. Çocuklar okula gidebilmek için yollarda telef oluyor. Ama şimdi çok mutlu oldum. Umarım karar uygulanır da hepimiz biraz olsun gün yüzün görürüz” diye konuştu.

‘Seçim vaadi olmasın’
23 yıl önce 5 bin 500 lira karşılığında ev sahibi olduğunu söyleyen Fadime Seyrek ise yıllardan beri böyle bir kararın çıkmasını beklediğini dile getirdi. Muhtarlık aracığıyla aldıkları bu evin arsası için 23 yıldır devletten imar izni beklediklerini dile getiren Seyrek, “Tapumuzu verseler daha iyi bir ev yapardık. Bugüne kadar zenginlere her türlü toprağı peşkeş çektiler ama biz sefillik çektik. Tapularımızın verileceğine inanamıyorum şu an. Yıllardan beri o kadar çok ağladık, yalvardık ki bu konuda. Umuyorum bir seçim vaadi olarak kalmaz. Biz TOKİ’nin evlerini bedava verseler istemiyoruz. Bize tapumuzu verirlerse biz burada yaşamak istiyoruz. Hemen güzel bir ev yaparız buraya. Çok mutluyum. Bu büyük bir müjde” dedi.

‘Daha iyisini yapacağız'
Yıllardır evinden çıkarılacağı korkusuyla yaşadığını ifade eden Sezgin Arslan da, “5 yıl önce bu evi 20 bin liraya aldım. Ama tapusu olmadığı için hep bir tedirginlik içinde yaşıyorduk. Bu kararla birlikte tapularımıza kavuşacağımız için çok sevinçliyim. Daha önce böyle haberleri hep duyduk ama hiç gerçekleşmedi. Bu kez inşallah gerçek olur” dedi.

‘Yoksa geri dönecektik’
Sağlık problemi olduğu için çalışamadığını söyleyen İlyas Eser ise, eğer tapu birkaç yıla kadar daha çıkmamış olsaydı Tokat’a, köyüne göç edeceğini söyledi. 15 yaşındaki oğlunun maaşıyla geçindiklerini belirten Eser, “Buna da şükür. Aç değiliz açıkta değiliz. Eğer tapularımızı da alırsak daha mutlu olacağız. Bu karara çok sevindim. Neler çektiğimizi kimse bilmez. Buralar yıkılacak mı yıkılmayacak mı diye her an korku içinde yaşamak çok zor. Tapuyu alınca evimizi onarıp daha iyi bir ev yapabilmeyi çok isteriz” diye konuştu.