Gündem İnşaatta ölen üniversiteli amelenin babası konuştu

İnşaatta ölen üniversiteli amelenin babası konuştu

25.08.2010 - 14:04 | Son Güncellenme:

Ataşehir’de inşaatlarda çalışarak harçlık biriktirmeye çalışırken düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ömer Çetin’in babası Fahrettin Çetin, oğlunun ölümünde ihmal bulunduğunu öne sürerek, davacı olduklarını bildirdi.

İnşaatta ölen üniversiteli amelenin babası konuştu

İlçe belediyesinin de katkılarıyla Uluslararası 2420. Bölge Federasyonu tarafından yaptırılan Rotary Lisesi inşaatında çalışan Ömer Çetin’in (22) dün düşerek öldüğü yere gelen baba Fahrettin Çetin, yetkililerle görüşmek istedi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Çetin, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürdü.

Dört kızı ve bir oğlu olduğunu ifade eden Çetin, şöyle devam etti.

"Oğlum Ömer, öğretmen olmayı çok istiyordu, okumayı çok seviyordu, efendi bir çocuktu. Bu yaşına kadar karıncayı dahi incitmemiştir. Olaydan bir gün önce telefonla görüştük. Bana 1 Eylüle kadar çalışıp, oradan da Muğla’daki okuluna gitmek istediğini söyledi. Ben ’Yeter oğlum bırak’ dedim. O, ’Bir hafta daha çalışıp öyle gideceğim’ dedi. Oğlum burada 30 TL yevmiye ile amele olarak çalışıyordu. Kalıp ustası değildi. Keseri eline vermişler kalıp söktürmüşler. Bir ameleye kalıp söktürülmez. Davacıyız."

Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ömer Çelik’in amcası Mikail Çetin de kendisinin de inşaatlarda kalfa olarak çalıştığını, emniyet kemeri takmadan kalıp sökülmeyeceğini söyledi.

Bu arada, inşaatın 3. katından düşerek ölen Ömer Çetin’in cenazesi, Topkapı Mezarlığı gasilhanesiden alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’nın Tutak ilçesi Daldalık Köyü’ne götürülecek.