Gündem Instagram’da tarih yazılırsa

Instagram’da tarih yazılırsa

19.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Tarihi isimler Instagram’da ne paylaşırdı?’ sorusu yanıtlandı. Mona Lisa’yı tanıtan Da Vinci, Lewinsky ile tanışan Clinton ve ünlü elmasıyla Newton örnekler arasında

Instagram’da  tarih yazılırsa

ABD’li iki sanatçı ilginç bir projeye imza attı. ‘Histagram’ adlı proje, tarihin ünlü isimlerinin popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’ı kullanmaları durumunda neler paylaşacaklarını esprili bir dille kurguluyor. Gusto NYC lakaplı sanatçı ile Gavin Alaoen adlı ABD’linin ortak çalışması olan projede Marilyn Monroe’dan Martin Luther King’e, Albert Einstein’dan Bill Clinton’a kadar birçok önemli ismin Instagram hesapları ‘hayal ediliyor’.

Bir düşüm var ama...
Fotoğraflardan birinde meşhur Truva atı görülüyor. Atı hediye olarak kabul eden halk içindeki askerlerden habersiz olarak, “Ne kadar harika bir at” yorumunu yapıyor. Öte yandan Martin Luther King’in kurgu hesabında, “I have a dream” (Bir hayalim var) adlı ünlü konuşmasının bir cümlesini paylaştığı ve fotoğrafın altına “Yarın için bu konuşmayı tamamlamaya çalışıyorum” diye yazdığı görülüyor.
Evrim teorisinin mimarı Darwin ise aynadan çektiği kendi fotoğrafını paylaşarak “hepimiz hayvanız” cümlesine yer veriyor. Ünlü çizgi karakter Snoopy’nin yaratıcısı Charles M. Schulz ise siyah kulaklı küçük bir köpek çizimi paylaşarak “İşte benim yeni kahramanım Sniffy” yorumunu yazıyor. Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong da ünlü fotoğrafının altında “İnsanlık için küçük bir adım” cümlesini paylaşıyor.

Haberin Devamı

Instagram’da  tarih yazılırsa

Leonardo Da Vinci’nin hesabında ise ünlü tablosunun küçük bir kesitinin fotoğrafıyla birlikte “Çalıştığım işin küçük bir öngösterimi. Kızım Mona Lisa’yı başkalarına da önerin” cümlesi yer alıyor.

Instagram’da  tarih yazılırsa

Yerçekimi kanununu keşfeden Isaac Newton’ın hesabında, başına düştüğü öne sürülen elmanın fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafın altında ise, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un, “Sen bir ilhamsın kardeşim” dediği görülüyor.

Instagram’da  tarih yazılırsa

Steve Jobs kendi hesabından ise Apple için geliştirdiği ilk sistemi paylaşıyor. Jobs “PC oyunlarını değiştirmek üzereyim” yazarken, ortaklarından Steve Wozniak “Sana onu gizli tutmanı söylemiştim” yorumunu yapıyor.

Instagram’da  tarih yazılırsa

ABD’nin eski başkanı Bill Clinton’ın hesabında ise birlikte seks skandalına karıştığı Monica Lewinsky ile bir pozu var. Hillary Clinton’ın yorumu ise, “Kız tatlı görünüyor” oluyor.