Gündem İnternette 5 milyon TL’lik vurgun yaptılar

İnternette 5 milyon TL’lik vurgun yaptılar

30.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de jandarmanın düzenlediği operasyonda, bankaların ve internet üzerinden satış yapan sitelerin sahte adreslerini oluşturup, buraları ziyaret eden 3 bin 800 kişinin bilgilerini kopyalayarak 5 milyon TL dolandıran internet dolandırıcılığı ve hacker şebekesi çökertildi

İnternette 5 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Seferihisar ilçesinde oturan E.B., geçen Ağustos ayında, internetten alışveriş yapmasının ardından bilgilerinin kopyalandığını ve 2 bin TL? dolandırıldığını söyleyerek jandarmaya başvurdu. Jandarma şebeke elemanlarının kimliklerini tespit etti ve operasyon düzenledi. Aralarında şebeke lideri V.A.’nın da bulunduğu 13 kişi yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Daha sonra yapılan operasyonlarda da 9 kişi daha tutuklandı.
Şebekenin çökertilmesinin ardından, şüphelilere bu bilgileri sağlayan ‘hacker’lara yönelik jandarma yeni bir soruşturma başlattı. Hackerlerin lideri O.Z.’nin İstanbul’da, diğer hackerlerin ise Ankara, Adana, Mersin ve Çorum’da oturduğunun belirlenmesiyle operasyonlara başlandı. Adana’da 3 kişi, İzmir’de de 7 kişi gözaltına alındı.
Geçen yıl Roj TV’nin yayınına girip Atatürk resmiyle İstiklal Marşı’nın okunmasını sağlayan hackerlerin daha sonra ise sanal elemde dolandırıcılığa başladıkları ileri sürüldü.
Şüphelilerin 3800 kişinin bilgilerini kopyaladıktan sonra toplam 5 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

İnternette 5 milyon TL’lik vurgun yaptılar